
İçli Köfte (Buzluk İçin) Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 250 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 tutam maydanoz
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Sıvı yağ
- Yada haşlamak için su
İçli Köfte (Buzluk İçin) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Küçük küçük doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Daha sonra kıymayı ek ederek yaklaşık 5 dakika kadar kavuralım.
- Kavrulan kıymaya baharatları ve biber salçasını ek edelim. Güzelce karıştırıp 2-3 dakika daha pişirelim.
- Son olarak ocağı kapatalım, ceviz ve maydanoz ekleyelim.
- Elimize ufak bezeler alıp hal verelim içine kıymalı harçtan koyalım.
- Kızartmak isteyen kızgın sıvı yağda kızartabilir daha hafif olmasını isterseniz de bir tencereye su alıp kaynatalım ve tuz ekleyelim kaynayan tencereye köfteleri atıp haşlayalım. Ben poşetleyip derin dondurucuya attım.Afiyet olsun.