Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçli Köfte (Buzluk İçin)

İçli Köfte (Buzluk İçin)
0
49

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
icli-kofte-buzluk-icin.jpg

İçli Köfte (Buzluk İçin) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı ince bulgur
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 fincan un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 silme çay kaşığı acı pul biber
  • Tuz
  • Sıcak su ( bulguru ıslatmak için )
İç harcı için ;
  • Yarım kilo kıyma
  • 2 orta uzunluk soğan
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
  • Maydanoz ( eşim sevmediği için ben kullanmadım )

İçli Köfte (Buzluk İçin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bulguru ve irmiği uygun bir kaba alıp şişmesi için ıslatalım.
  2. Bulgurun düşmesini beklerken bi yandan 2 orta uzunluk soğanımızı ince ince doğrayıp yada blenderdan çekip hazır edelim. ( ben blender kullanıyorum ve soğanın acı suyunu sıkıyorum ).
  3. Uygun bir kaba kıymamızı alıp kavuruyoruz. Hafifçe kavrulan kıymanın üzerine soğanlarımızı ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Baharatlarını kendi damak lezzetinize nazaran ayarlayın.
  5. İsteğe nazaran maydanozunu ek edip ocağın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  6. Artık gelelim içli köftemizin dış hamuruna. Soğuyan bulgur ve irmiğin üzerine salçalarını baharatlarını yumurtayı ve ununu ek edip güzelce yoğurmaya başlayalım. Pürüzsüz bir halde yoğurulması çok kıymetli. Sakız üzere yumuşak bir kıvam olucak.
  7. Hamurumuz hazır olunca yanımıza bir kaba su koyalım ve başlayalım. Elimize mandalina büyüklüğünde bir beze alıp işaret parmağımızı ıslatıp ortasından bastırarak içini oyalım.
  8. Daha evvel olması için baş parmağı ıslatıp içini güzelce bastırarak inceltelim.
  9. İç harçtan 2 tatlı kaşığı koyup kapatalım. İşaret ve bas parmağımız ortasında bulgurun fazlasını arttırarak çevire çevire kapatalım ve tepsiye koyalım.
  10. Tüm bulguru bu biçimde yaparak bitirelim.
  11. Dilerseniz kızartma tencereniz de güzelce kızarta bilirsiniz. Yada buzluğunuza atıp dilediğiniz vakit tükete bilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ????????.
İçli Köfte (Buzluk İçin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt