Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçli Köfte (Diyarbakır Usulü)

İçli Köfte (Diyarbakır Usulü)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
icli-kofte-diyarbakir-usulu.jpg

İçli Köfte (Diyarbakır Usulü) Tarifi İçin Malzemeler


Dışı için:
  • 2 su bardağı kısırlık bulgur
  • 2 su bardağı içli köftelik yarma (ince bulgur-seferkitel de denir)
  • Tuz
  • 3 su bardağı ılık su
İç harcı için:
  • 300 gram yağlı kıyma
  • 3 iri soğan
  • Yağ
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber
  • Kuru reyhan
  • Tuz
Haşlamak için:
  • 2 litre sıcak su
  • Tuz
Kızartmak için:
  • 2 yumurta
  • Tuz

İçli Köfte (Diyarbakır Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bulgurları bir kapta tuzla harmanlayıp ılık suyla ıslatıyoruz. Ağzını kapatıp 1 saat kadar bekletiyoruz.
  2. İç harcı için soğanı doğrayıp bir tavada pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  3. Soğanlar pembeleşince kıymayı ekliyoruz.
  4. Kıymanın rengi dönünce tuzu ve baharatları ekliyoruz. İç harcımız pişerken çok kurumasın. Hafif sulu kalınca daha lezzetli olacaktır.
  5. Dinlenip şişen bulgurumuzu hamur yoğurur gibi yoğuruyoruz. Bu aşama çok önemli. Bulguru ne kadar iyi yoğurursanız içli köfteleriniz o kadar güzel açılacaktır. Yarım saat kadar yoğuralım.
  6. Yoğurma işlemini yaparken arada ellerimizi ılık suyla ıslatıyoruz.
  7. Yumuşak hamur kıvamına geldiyse dış harcımız hazır demektir.
  8. Cevizden daha büyük parçalar koparıp elimizde yuvarlıyoruz. Bu aşamada önemli olan elinizde hamur kırıntılarının olmaması.
  9. Elinizi suyla ıslatın (yağla da olur) bir elinizle bulgur hamuru bezesini tutarken diğer elinizin işaret parmağını kullanarak hamurda bir delik açın ve avucunuzda çevirin. Yeterli inceliğe ulaşana kadar devam edin. İlk denemede zorlanmanız normal. Bu işlemi tekrar ettikçe eliniz alışacaktır.
  10. Yeterli inceliğe ulaşan dış harcımızın içine kıymalı iç harçtan 1 kaşık koyun. Çok doldurmayın ki ağzı kapanabilsin.
  11. Ağzını kapatmak için işaret parmağı ve baş parmağınızı aynı anda kullanın.
  12. Harcınız bitene kadar aynı işlemlere devam edin.
  13. Bir tencereye 2 litre sıcak su koyup tuz ekleyin.
  14. Su kaynadığında içli köfteleri koyun.
  15. Köfteler 2 dk içinde yukarı çıkmaya başlayacaktır. Bu piştikleri anlamına gelir. Sudan çıkarabilirsiniz.
  16. Dilerseniz haşlanmış şekilde ya da dilerseniz benim gibi haşladıktan sonra yumurtada kızartarak tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.

İçli Köfte (Diyarbakır Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,592Mesajlar
30,355Kullanıcılar
yaser28Son üye
Üst Alt