İçli Köfte İç Harcı Son Vakitlerde Tanınan Olan Lezzet Tanımı İçin Gereçler
- 300 gr orta yağlı kıyma
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 büyük uzunluk kurusoğan
- Çeyrek demet maydanoz
- Yarım çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı acı toz kırmızı biber
- Yarım tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Göz kararı tuz
İçli Köfte İç Harcı Son Vakitlerde Tanınan Olan Lezzet Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kıymayı tavaya alıp kavuralım uygunca rengi dönen kıymaya soğanı küp küp doğrayıp ek edelim
- Daha sonrayağı ek edip güzelce kavuralım. Yaklaşık 3 dakika.
- Daha sonra biber salçasını ek edip biraz daha kavuralım.
- Bütün baharatları ekleyelim bir kaç kere karıştırdıktan sonra maydanozu ince ince doğrayıp ek edelim.
- İri çekilmiş cevizi de ek ettikten sonra aygaz kapatıp soğuması için serin bir yere alalım.
- Daha sonra dolaba kaldıralım şayet içli köfte yapmayı düşünüyorsanız iç harcını bir gün evvelce hazırlayıp dolaba koyarsanız daha hoş olacaktır.