İçli Köfte (İrmiksiz) Tarifi İçin Malzemeler
İçli köfte hamuru için
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 250 gram kıyma
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- Sıvı yağ
İçli Köfte (İrmiksiz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Büyük bir tavaya sıvı yağ ve ufak ufak doğranmış soğanı alarak kavuralım.
- Soğanlar pembeleştiğini de kıymayı ilave edelim. Yaklaşık 5 dk kavrulan kıymaya salçayı karabiber kırmızı biber ve tuz ilave ederek 2-3 dk daha kavuralım.
- Pişen harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Köftelerin dışı için köftelik bulgur derince bir kaba alalım.
- Üzerine sıcak su ekleyelim, üzerini streç filim ile kapatarak yaklaşık 15 dk kadar bulgurların şişmesini bekleyelim.
- Daha sonra baharatlar tuz ve son olarak salçasını ilave ederek güzelce 10- 15 dakika yoğuralım un, yumurta ekleyip yoğurmaya devam edelim. Bu aşamada elinizi ıslatarak daha rahat yoğurabilirsiniz.
- Daha sonra elimizi biraz ıslatarak kabuklu ceviz den az büyük bezeler alalım.
- Diğer elimizin parmağı ile ortasına yerleştirerek içerisine delik açalım.
- İnce yuvarlak içi boş hamur yapalım ve içine harcımızdan ekleyip ağzını kapatalım şekildeki gibi olacak.
- Daha sonra kızgın yağda köftelerimizi kızartalım. Afiyet olsun.