İçli Köfte (Kıymalı Köfte) Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 3 su bardağı köftelik bulgur (simit)
- 2 adet orta boy haşlanmış patates
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 kaşık tuz
- 1 kaşık kırmızı biber
- 1 kaşık salça
- 300 gram kıyma
- Sıvı yağ
- Tuz, karabiber
- Kırmızı biber
- 1 adet büyük kuru soğan (ince doğranmış)
- Dövülmüş ceviz
- Zeytin yağı
İçli Köfte (Kıymalı Köfte) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Köftelik bulgurumuzu ılık suyla ıslatıyoruz 20 dk kadar bekletiyoruz.
- Bu arada iç malzemeyi hazırlıyoruz. Kıymayı ocağa alıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz kıymanın suyu çekilince yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ekliyoruz.
- Tuzunu ve biberini atıyoruz en son altını kapatmaya yakın çekilmiş cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Köfteyi hazırlama geçiyoruz. Not: köfteyi isterseniz robotta veya hamur yoğurma makinasında da yapabilirsiniz içine bir miktar suyu azar azar ekleyin kıvam aldırın.
- Isladığımız bulgurun içine haşlanmış patatesi, yumurtayı, baharatları ve irmiği koyup bir güzel yoğuruyoruz ,elimizi suya batırıp yoğurmaya devam ediyoruz sonra köfte kıvam alınca şekillendirmek için bezelere ayırıyoruz.
- İstediğiniz şekillerde açıp iç harcı dolduruyoruz tekrar elimizi suya batırarak ağzını güzelce kapatıyoruz. Yine isterseniz açma aparatı veya et makinasında açabilirsiniz ben elimde açtım.
- Şeklini ister yumurta şekli ister yuvarlak arzuya göre yapabilirsiniz. İç harcımız bitince kalan köfteyle yapmalar yapabilirsiniz.
- Şekillendirdiğimiz içli köfteleri derin bir tencerede ve kızgın yağda rengi dönünceye kadar kızartıyoruz.
- Buradaki püf nokta kullandığınız yağ iyice ısınmış olacak ve köfteleri kızartırken yağ köftenin üzerine çıkmış olacak.