İçli Köfte Poğaçası Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağı (Oda ısısında yumuşayan)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- Aldığı kadar un
İç Harcı İçin
- 150 gram yağsız kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- Yarım çay bardağı köftelik ince bulgur
- 1 çay bardağı iri kıyım ceviz
- Yarım demet ince kıyım maydanoz
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz kâfi ölçüde
İçli Köfte Poğaçası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak iç materyalini hazırlayalım. İnce köftelik bulgurun üzerine gelecek kadar sıcak suyla ıslatıp üzerini kapatarak şişmesini sağlayalım.
- Akabinde tavamıza sıvı yağ ve tereyağını ekleyip eridikten sonra ince ince doğradığımız soğanları ek edip yumuşayıncaya kadar kavuralım.
- Kıymamızı ekleyip suyunu çekinceye kadar topaklanmaması için orta ara karıştırıp pişirelim. Baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırıp ocaktan alalım.
- İçine şişen bulgur ceviz ve doğradığımız maydanozu ek edip karıştırdıktan sonra soğuması için bekletelim.
- Hamurumuz için oda sıcaklığında yumuşayan tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu yoğurma kabında birleştirip uygunca karıştıralım.
- Azar azar unumuzu ek edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurup 10 dakika dinlendirelim. Dinlenen hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
- İçli köfte biçiminde ortasını açıp iç gerecini ekleyip kapatarak içli köfte hali verelim yada poğaça biçiminde açıp iç materyalini ekleyerek ortada birleştirelim.
- Kapattığınız kısmı alta gelecek biçimde her tarafını galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Evvelden ısıttığımız 180 derece fırında altın sarısı rengini alıncaya kadar denetimli pişirelim. Afiyetler olsun????.