Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İçli Köfte Poğaçası

İçli Köfte Poğaçası
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
icli-kofte-pogacasi-10.jpg

İçli Köfte Poğaçası Tanımı İçin Materyaller

  • 125 gram tereyağı (Oda ısısında yumuşayan)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • Aldığı kadar un
Su bardağı ölçüsü 200 ml

İç Harcı İçin
  • 150 gram yağsız kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet orta uzunluk kuru soğan
  • Yarım çay bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 çay bardağı iri kıyım ceviz
  • Yarım demet ince kıyım maydanoz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz kâfi ölçüde

İçli Köfte Poğaçası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak iç materyalini hazırlayalım. İnce köftelik bulgurun üzerine gelecek kadar sıcak suyla ıslatıp üzerini kapatarak şişmesini sağlayalım.
  2. Akabinde tavamıza sıvı yağ ve tereyağını ekleyip eridikten sonra ince ince doğradığımız soğanları ek edip yumuşayıncaya kadar kavuralım.
  3. Kıymamızı ekleyip suyunu çekinceye kadar topaklanmaması için orta ara karıştırıp pişirelim. Baharatlarını ve tuzunu ekleyip karıştırıp ocaktan alalım.
  4. İçine şişen bulgur ceviz ve doğradığımız maydanozu ek edip karıştırdıktan sonra soğuması için bekletelim.
  5. Hamurumuz için oda sıcaklığında yumuşayan tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu yoğurma kabında birleştirip uygunca karıştıralım.
  6. Azar azar unumuzu ek edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurup 10 dakika dinlendirelim. Dinlenen hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
  7. İçli köfte biçiminde ortasını açıp iç gerecini ekleyip kapatarak içli köfte hali verelim yada poğaça biçiminde açıp iç materyalini ekleyerek ortada birleştirelim.
  8. Kapattığınız kısmı alta gelecek biçimde her tarafını galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
  9. Evvelden ısıttığımız 180 derece fırında altın sarısı rengini alıncaya kadar denetimli pişirelim. Afiyetler olsun????.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt