İçli Köfte (Siirt) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı ince bulgur (hürik)
- 3 su bardağı ılık su
- Yarım kg kuzu yağlı kıyma
- 4 baş soğan
- 50 gr kadar tereyağ
- Tuz, karabiber,pulbiber,kurureyhan,
- Toz,kırmızıbiber
- Yarım yemek kaşığı domates biber salçası
- Yarım demet maydanoz
İçli Köfte (Siirt) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir kap içerisine 4 su bardağı ince bulguru,3 su bardağı ılık suyu ekleyip karıştıralım kapağını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Geniş bir tava içerisine yarım kg kıymayı kavuralım.
- 4 baş soğanı da doğrayıp kıyma içerisine ekleyelim
- Baharatlarını ,tuzunu, salçayı da ekleyip kavrulduktan sonra tereyağını ekleyip altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Bir yandan da orta boy tencereye su dolduralım ocağın altını açalım.
- 2 yemek kaşığı tuz ekleyip kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım.
- Hamuru güzelce kulak memesi yumuşalığında yoğuralım.
- Küçük parçalar koparıp iç malzemeden 2 tatlı kaşığı koyalım. İster yuvarlak isterseniz görüntüde olduğu gibi hazırlayalım.
- Kaynamakta olan sıcak suyun içersine 8 ’10 adet atalım yumuşayan içli köfteler su yüzüne çıkacaktır. Sıcak servis edelim. (not) dilerseniz üzerine salçalı sos yapabilirsiniz çocuklar çok seviyor????????Afiyet olsun ⚘.