![icli-kofte-tarifi-borcamda-pratik-ve-lezzetli.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/12/31/icli-kofte-tarifi-borcamda-pratik-ve-lezzetli.jpg)
İçli Köfte Tarifi (Borcamda Pratik Ve Lezzetli) İçin Malzemeler
Hamur malzemeleri;
- 2 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı tereyağı
- Yarım çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- 3 su bardağı sıcak su (Bulguları ıslatmak için)
- 300 gr kıyma
- 2 orta boy soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase ceviz
- 1 kase ince kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Kimyon
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
İçli Köfte Tarifi (Borcamda Pratik Ve Lezzetli) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle derin bir kaba bulguru ve irmiği alıp, üzerine 3 su bardağı sıcak suyu döküp streç filmle kapatıp, 15 dakika dinlendirelim.
- Bu arada tavaya sıvı yağ alıp, yemeklik ince doğranmış soğanları ekleyip kavuralım. Kıymayı tavaya alıp baharatları ve salçayı ekleyip 15 dakika kadar kavuralım.
- Kıymayı ocaktan alıp ceviz ve maydanozu ekleyip soğumaya bırakın.
- Şişen bulgur ve irmiğe diğer tüm hamur malzemelerini ekleyip güzelce yoğuralım, borcama 3 yemek kaşığı sıvı yağ döküp hamurun yarısını borcama eşit şekilde yayalım.
- Sonra üzerine kıymalı iç harcı döküp eşit şekilde yaydıktan sonra tekrar hamurun diğer kalan kısmını koyup güzelce yayalım, en son üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp fırça yardımıyla her tarafına yayıp, havuç dilimi şeklinde kesip fırına verelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim. Pişirme süresi fırına göre değişir 30 dakika sonra kontrol edelim. İçli köftemiz servise hazır afiyet olsun