
İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı sıcak su (kaynar olmasın)
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz ve baharat
- 300 grm kıyma
- 2 adet soğan
- 75 grm kadar margarin
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz ,karabiber ,çok az kimyon, toz kırmızı biber
- Sıvı yağ
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz .Soğanlarımızı küp küp doğrayıp margarin ve salça ile bir hoş kavuruyoruz .
- Akabinde kıymamızı ve baharatlarını ekleyip kıymaları kavurarak pişiriyoruz.
- İç harcımızı birkaç saat evvelden yapıp dolapta donduruyoruz.
- Yağı donunca köfteleri doldurmak daha kolay oluyor ve kızarınca patlamıyor.
- Akabinde leğenimize köftelik bulgurumuzu alıp kaynar olmayan suyu üzerine döküyoruz .
- Ağzı kapalı bir halde suyu büsbütün çekene kadar bekletiyoruz .
- Akabinde irmik, un ve yumurta baharat ve tuzu ekleyip bir hoş yoğuruyoruz.
- Yoğurdumuz köfte harcını üzeri kapalı bir halde 15-20 dakika dinlendirebilirsiniz.
- Akabinde ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle hal verin ben elimle yapıyorum lakin havuç yada salatalıkla da oyabilirsiniz.
- Akabinde bol yağda nar üzere kızarana kadar kızartın.Not ; bu köfteleri buzlukta bir tepside yan yana dizip dondurup akabinde dolap poşetlerine hisse ederek buzlukta haftalarca saklayabilirsiniz lakin kızartacağınız vakit buzu çözülmeden pişirmeniz gerekiyor yapanlara şimdiden afiyet olsun????.
Yapanlar yorumlara fotoğraf atarsa çok şad olurum.
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı