İcli Kofte Tarifi İcin Malzemeler
*1 su bardağı koftelik bulgur
*Yarım cay bardağı irmik
*1,5 su bardağı sıcak su (Islatmak icin)
*Yarım cay bardağı un
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
İc malzemeleri
*200 gr kıyma
*1 baş kuru soğan
*Yarım cay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*Pul biber ,karabiber, kimyon
İcli Kofte Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle icli koftenin hamurunu yapmakla başlayalım
*Bulgur ve irmiği bir kaba alalım sıcak su ile ıslatalım ve kabın ağızını kapatıp demlenmesi gerek ve bulgurlar şişsin
*Diğer yandanda ic malzemeleri hazırlıyoruz Yemeklik doğradığımız soğanı tereyağı ve sıvı yağ ile soteliyelim ve ardından pembeleşen soğanın icine kıymayı koyup kavuralım
*Ardından baharatları ekleyelim ic malzemesinin soğuması gerek şişen bulguları guzelce yoğuralım
*İcine un ve yumurtayı ekledikten sonra biraz dinlendirelim ve dinlenen hamuru istediğimiz buyuklukte bir parca alalım ben mandalina buyukluğunde hamur aldım elime
*Ardından elimizi biraz suya batıralım ki hamurumuz elimize yapışıp dağılmasın
*İşaret parmağı ile hamurumuzu ortadan dondurerek inceltiyoruz ve soğuyan ic malzemeden icine koyuyoruz ve aynı şekilde dondurerek kapatıyoruz
*Bu işlem hamur bitene kadar yapılıyor bir yandan da suyumuzu hazırlayıp kaynamasını bekliyoruz
*Kaynayan suyun icine tuz dokup koftelerimizi pişiriyoruz
*Pişen kofteyi anlamak icin suyun yuzune cıkıyor ve salcalı sos yapıp uzerine gezdiriyoruz afiyet olsun
*1 su bardağı koftelik bulgur
*Yarım cay bardağı irmik
*1,5 su bardağı sıcak su (Islatmak icin)
*Yarım cay bardağı un
*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
İc malzemeleri
*200 gr kıyma
*1 baş kuru soğan
*Yarım cay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
*Pul biber ,karabiber, kimyon
İcli Kofte Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle icli koftenin hamurunu yapmakla başlayalım
*Bulgur ve irmiği bir kaba alalım sıcak su ile ıslatalım ve kabın ağızını kapatıp demlenmesi gerek ve bulgurlar şişsin
*Diğer yandanda ic malzemeleri hazırlıyoruz Yemeklik doğradığımız soğanı tereyağı ve sıvı yağ ile soteliyelim ve ardından pembeleşen soğanın icine kıymayı koyup kavuralım
*Ardından baharatları ekleyelim ic malzemesinin soğuması gerek şişen bulguları guzelce yoğuralım
*İcine un ve yumurtayı ekledikten sonra biraz dinlendirelim ve dinlenen hamuru istediğimiz buyuklukte bir parca alalım ben mandalina buyukluğunde hamur aldım elime
*Ardından elimizi biraz suya batıralım ki hamurumuz elimize yapışıp dağılmasın
*İşaret parmağı ile hamurumuzu ortadan dondurerek inceltiyoruz ve soğuyan ic malzemeden icine koyuyoruz ve aynı şekilde dondurerek kapatıyoruz
*Bu işlem hamur bitene kadar yapılıyor bir yandan da suyumuzu hazırlayıp kaynamasını bekliyoruz
*Kaynayan suyun icine tuz dokup koftelerimizi pişiriyoruz
*Pişen kofteyi anlamak icin suyun yuzune cıkıyor ve salcalı sos yapıp uzerine gezdiriyoruz afiyet olsun