iltasyazilim
FD Üye
Gereçler:Malzemeler:
20 gr fıstık içi veya ceviz içi,
Yarım çay kaşığı tuz,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Yarım çay kaşığı tozbiber,
Yarım çay bardağı pulbiber,
250 gr az yağlı kıyma,
5adet soğan,
Hamurun İçindekiler:
100 gr köftelik bulgur,
250 gr çiğ köftelik et,
Yarım çay kaşığı karabiber,
bir haşlanmış patates,
Yarım çiğ yumurta,
tuz, 1 soğan,
Yapılışı:HAZIRLANIŞI:
Et, önce pişirme kıvamına gelinceye kadar kavrulur Soğanlar ince ince doğranıp etin üstüne eklenir Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çeşitleri, fıstık veya ceviz katılarak kavrulmaya devam edilir Sonra ocaktan indirilip beklemeye bırakılır
HAMURUN HAZIRLANIŞI: Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak, içine soğan rendelenip iyice yoğurulur
KÖFTENİN HAZIRLANIŞI: Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr kadarı (ceviz büyüklüğünde) koparılıp, avuç içinde top haline getirilir İşaret parmağı ile oyulup hazırlanmış karışım içerisine konulur ve ağzı kapatılır Yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanarak, ayçiçek yağında kızartılırBen yanina servis yaparken sarimsakli ve karabiberli yogurt ile tereyaginda yakilmis antepsalcasi ve pul biber ile servis yaptim Tabi bu istege ve arzuya kalmis birseydir
20 gr fıstık içi veya ceviz içi,
Yarım çay kaşığı tuz,
Yarım çay kaşığı karabiber,
Yarım çay kaşığı tozbiber,
Yarım çay bardağı pulbiber,
250 gr az yağlı kıyma,
5adet soğan,
Hamurun İçindekiler:
100 gr köftelik bulgur,
250 gr çiğ köftelik et,
Yarım çay kaşığı karabiber,
bir haşlanmış patates,
Yarım çiğ yumurta,
tuz, 1 soğan,
Yapılışı:HAZIRLANIŞI:
Et, önce pişirme kıvamına gelinceye kadar kavrulur Soğanlar ince ince doğranıp etin üstüne eklenir Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çeşitleri, fıstık veya ceviz katılarak kavrulmaya devam edilir Sonra ocaktan indirilip beklemeye bırakılır
HAMURUN HAZIRLANIŞI: Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak, içine soğan rendelenip iyice yoğurulur
KÖFTENİN HAZIRLANIŞI: Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr kadarı (ceviz büyüklüğünde) koparılıp, avuç içinde top haline getirilir İşaret parmağı ile oyulup hazırlanmış karışım içerisine konulur ve ağzı kapatılır Yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanarak, ayçiçek yağında kızartılırBen yanina servis yaparken sarimsakli ve karabiberli yogurt ile tereyaginda yakilmis antepsalcasi ve pul biber ile servis yaptim Tabi bu istege ve arzuya kalmis birseydir