Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçli Köfte

İçli Köfte
0
69

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
icli-kofte-23.jpg

İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler


İç harcı için;
  • 500 gram kıyma
  • 2 iri soğan
  • 1/2 (yarım) kaşık domates salçası
  • 1/2 (yarım) kaşık biber salçası
  • Maydanoz
  • Ceviz
  • Tuz
  • Karabiber, kimyon, kekik (arzuya göre)
  • Sıvı yağ
Hamuru için;
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • Tuz

İçli Köfte Tanımı Yapılışı

  1. Kıyma yağda biraz kavrulur.
  2. Soğan ek edilip kavrulmaya devam edilir.
  3. Soğanlar pişince salça ve başka gereçler ek edilerek soğumaya bırakılır.
  4. Bulgur sıcak su ile ıslatılarak şişmeye bırakılır. (irmiği de bulgurla birlikte ıslatan olmuş. İsteyen o denli de yapabilir)
  5. Ilıyınca öteki materyaller ek edilerek hamur elde edilir.
  6. Yeterlice yoğrulan hamurdan küçük modüller alınarak içi oyulur.
  7. Hazırlanan kıymalı harç içine koyularak istenilen biçim verilir.
  8. Biçimi verilen köfteler, ister sıcak suda haşlandıktan sonra ister yağda kızartılmış olarak tüketilir.
  9. Haşlandıktan sonra istenirse üzerine tereyağ gezdirilebilir.Benim birinci deneyişim. Biçim vermek biraz el suratınıza nazaran değişebilir. Benim biraz fazla vaktimi aldı ????.
    Deneyecek olanlara da şimdiden afiyet olsun.
    ** biçim verme esnasında eli ıslatmak yardımcı oluyor.
    Benim ölçülerime nazaran 28 tane çıktı. Kıymalı iç biraz arttı. Birazını haşlayıp, birazını kızartıp denedim.
    Kalanını da sonra tüketmek için buzluğa attım.
 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,029Kullanıcılar
progame443Son üye
Üst Alt