İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
İç harcı için;
- 500 gram kıyma
- 2 iri soğan
- 1/2 (yarım) kaşık domates salçası
- 1/2 (yarım) kaşık biber salçası
- Maydanoz
- Ceviz
- Tuz
- Karabiber, kimyon, kekik (arzuya göre)
- Sıvı yağ
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- Tuz
İçli Köfte Tanımı Yapılışı
- Kıyma yağda biraz kavrulur.
- Soğan ek edilip kavrulmaya devam edilir.
- Soğanlar pişince salça ve başka gereçler ek edilerek soğumaya bırakılır.
- Bulgur sıcak su ile ıslatılarak şişmeye bırakılır. (irmiği de bulgurla birlikte ıslatan olmuş. İsteyen o denli de yapabilir)
- Ilıyınca öteki materyaller ek edilerek hamur elde edilir.
- Yeterlice yoğrulan hamurdan küçük modüller alınarak içi oyulur.
- Hazırlanan kıymalı harç içine koyularak istenilen biçim verilir.
- Biçimi verilen köfteler, ister sıcak suda haşlandıktan sonra ister yağda kızartılmış olarak tüketilir.
- Haşlandıktan sonra istenirse üzerine tereyağ gezdirilebilir.Benim birinci deneyişim. Biçim vermek biraz el suratınıza nazaran değişebilir. Benim biraz fazla vaktimi aldı ????.
Deneyecek olanlara da şimdiden afiyet olsun.
** biçim verme esnasında eli ıslatmak yardımcı oluyor.
Benim ölçülerime nazaran 28 tane çıktı. Kıymalı iç biraz arttı. Birazını haşlayıp, birazını kızartıp denedim.
Kalanını da sonra tüketmek için buzluğa attım.