
İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg köftelik bulgur
- 500 gram irmik
- 3 su bardağı un
- 1 litre su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kimyon ve 1 buçuk yemek kaşığı tuz
- 1 buçuk kg az yağlı kıyma
- 1 kilo mor soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım demet maydanoz
İçli Köfte Tanımı Yapılışı
- İç harcın hazırlanışı;Bir tencereye aldığımız kıymamızın üzerine yarım çay bardağı su koyuyoruz.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çeken kıymanın üzerine tereyağını ve robotta çekilmiş soğanlarımızı (soğanları robotta çektikten sonra yıkayıp suyunu süzdürüyoruz) döküyoruz.
- Kavrulan soğanların üzerine salçayı, tuzu, pul biberi ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
- Hazır olan kıymamızın en son üzerine maydanozlarımızı ekliyoruz.
- Biraz soğuduktan sonra donması için buzdolabına alıyoruz.
- Hamurun hazırlanışı;Yoğurma kabına bulguru irmiği koyup üzerine suyumuzu ekleyip karıştırıyoruz. Ağzını kapatıp 30-40 dakika bekletiyoruz. (su sıcak olmamalı)
- Dinlenen bulgurun üzerine salçayı, tuzu ve kimyonu ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
- Biraz yoğurduktan sonra üzerine unumuzu ekleyip elimize yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Kıvama gelince içli köfteleri yapmaya başlıyoruz.