Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçli Köfte

İçli Köfte
0
82

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
icli-kofte-10.jpg

İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg köftelik bulgur
  • 500 gram irmik
  • 3 su bardağı un
  • 1 litre su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kimyon ve 1 buçuk yemek kaşığı tuz
İç harcı materyalleri;
  • 1 buçuk kg az yağlı kıyma
  • 1 kilo mor soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz

İçli Köfte Tanımı Yapılışı

  1. İç harcın hazırlanışı;Bir tencereye aldığımız kıymamızın üzerine yarım çay bardağı su koyuyoruz.
  2. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çeken kıymanın üzerine tereyağını ve robotta çekilmiş soğanlarımızı (soğanları robotta çektikten sonra yıkayıp suyunu süzdürüyoruz) döküyoruz.
  3. Kavrulan soğanların üzerine salçayı, tuzu, pul biberi ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Hazır olan kıymamızın en son üzerine maydanozlarımızı ekliyoruz.
  5. Biraz soğuduktan sonra donması için buzdolabına alıyoruz.
  6. Hamurun hazırlanışı;Yoğurma kabına bulguru irmiği koyup üzerine suyumuzu ekleyip karıştırıyoruz. Ağzını kapatıp 30-40 dakika bekletiyoruz. (su sıcak olmamalı)
  7. Dinlenen bulgurun üzerine salçayı, tuzu ve kimyonu ekliyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz.
  8. Biraz yoğurduktan sonra üzerine unumuzu ekleyip elimize yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğuruyoruz. Kıvama gelince içli köfteleri yapmaya başlıyoruz.
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt