
İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
Dış harcı için;
- 2 .5 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı un
- Tuz
- Sıcak su
- Yarım kilo kıyma
- 3 adet soğan
- 2 domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı ceviz
- Maydanoz
- Tuz, karabiber, pulbiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
İçli Köfte Tanımı Yapılışı
- Kıymayı tavaya koyup kendi yağıyla 5 dakika kavuruyoruz.
- Akabinde doğranmış soğanı ek edip karıştırıyoruz.
- Rendelenmiş domatesleri salçayı ve baharatları ekliyoruz.
- Cevizide ek edip altını kapatıyoruz.
- İnce doğranmış maydanozları ekleyip soğuması için bir kenara alıyoruz.
- Dış harcı için; bulguru, irmiği, tuzu bir kaba koyup karıştırıyoruz.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ek edip üzerini kapatıp şişmesini beliyoruz.
- Bekleyen dış harcına yumurta, biber salçası, unu, tuzu ek edip düzgünce yoğuruyoruz.
- Küçük kesimler alıp oyarak iç harcımızdan koyalım ve kapatalım.
- Biçim verip kızgın yağda kızartıyoruz.
- 16 adet kadar çıkıyor bu ölçülerle. Afiyet olsun.