
İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için;
- 4 çay bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet yumurta
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 5 adet büyük uzunluk kuru soğan
- Yarım kilo kuzu kıyma
- 10 adet ceviz içi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı pul biber.
İçli Köfte Tanımı Yapılışı
- Köfte gereçlerini tepsiye ya da leğene alalım.
- İnce bulguru irmik ve unu karıştıralım ve soğuk su ile ıslayalım ve öylece bırakalım, iç harcı yapalım.
- Ocağa tencere koyalım soğanları doğrayalım ya da rondodan geçirelim.
- Kıymayı soğanı kavuralım sonra baharatları atalım o vakit köfteyi yoğurana kadar iç harcı soğumalı.
- Köfteyi yoğuralım, evvel orta uzunluk soğanı da doğrayalım köftenin içine koyalım .
- Sonra baharatları alalım su ile yoğuralım biraz kıvama gelince de yumurtasını da koyalım bir de o denli yoğuralım.
- El içinde açılacak kıvama gelince o da tamam.
- Artık küfreden ceviz büyüklüğünde elimizin içine alalım parmak yardımı ile açalım içine harcından 2 tatlı kaşığı koyalım ve kapayalım.
- Bu tanımdan 15 tane içli köfte çıkıyor, sonra kapattıktan sonra hepsini yapalım.