İcli Kofte Tarifi İcin Malzemeler Hamuru icin;
*4 su bardağı ciğ koftelik bulgur
*2 su bardağı irmik
*6 su bardağı soğuk su
*2 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı salca
*23 su bardağı kadar un olculu olarak katın cunku bulgurun veya unun markasına gore az veya cok olabilir
İc malzemeleri;
*1 kilo kıyma et
*2 kilo kuru soğan
*1 demet maydanoz
*1 yemek kaşığı salca
*1 margarin
*Tuz
*Pul biberi
*Karabiber
Pişirmek icin;
*Bir tencerenin 32 dolusu su
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım cay kaşığı kadar limon tuzu
*Ben bu defa sadece haşladım ama kızartmak isteyenler ciğ olaraktan sıvı yağda kızartabilirler
*Ben hafif haşlayıpta kızartıyorum hafif haşlandıktan sonra kızartıldığında soğuduğunda da sertliğini koruyor yumuşamıyor
İcli Kofte Tarifi Yapılışı
1
*Hamur icin; İnce Bulgur ve irmik yoğurma kabına katılır su ilave edilir ve suyunu cekmesi beklenir
*Suyunu cektikten sonra yumurta, tuz, salca ,eklenip karıştırıldıktan sonra un olculu olarak eklenip yoğurulur ele yapışmayacak bir kıvamda olmalı ceviz buyukluğunde parcalara ayrılır
*İc harcı, Soğan soyulup robottan gecirilir
*Margarin tencereye alınır eriyen margarinin icine kıyma et katılır suyunu ceken etin icine soğanlar eklenir soğanlar da pembeleşince salca ilave edilir
*Maydanozlar ince doğranır baharatlarla birlikte ic harca eklenir ve soğumaya bırakılır
*Soğuduktan sonra ceviz buyukluğunde hamur alınır elde acılır elde acamayanlar limon sıkacağı ile de acabilir tum hamur bitene kadar aynı işleme devam edilir
*Tencerede su kaynadıktan sonra tuz ve limon tuzu eklenir (limon tuzu hamurun dağılmasını engelliyor)
*Tencerenin buyukluğune gore icerisine ortalama 1012 adet icli kofte katılır
*23 dakika sonra kevgir yardımı ile hafifce karıştırılır ve suyun yuzeyine cıktıktan sonra kofteler 23 dakika daha kaynadıktan sonra cıkartılır afiyetle yenilir
*4 su bardağı ciğ koftelik bulgur
*2 su bardağı irmik
*6 su bardağı soğuk su
*2 yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı salca
*23 su bardağı kadar un olculu olarak katın cunku bulgurun veya unun markasına gore az veya cok olabilir
İc malzemeleri;
*1 kilo kıyma et
*2 kilo kuru soğan
*1 demet maydanoz
*1 yemek kaşığı salca
*1 margarin
*Tuz
*Pul biberi
*Karabiber
Pişirmek icin;
*Bir tencerenin 32 dolusu su
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım cay kaşığı kadar limon tuzu
*Ben bu defa sadece haşladım ama kızartmak isteyenler ciğ olaraktan sıvı yağda kızartabilirler
*Ben hafif haşlayıpta kızartıyorum hafif haşlandıktan sonra kızartıldığında soğuduğunda da sertliğini koruyor yumuşamıyor
İcli Kofte Tarifi Yapılışı
1
*Hamur icin; İnce Bulgur ve irmik yoğurma kabına katılır su ilave edilir ve suyunu cekmesi beklenir
*Suyunu cektikten sonra yumurta, tuz, salca ,eklenip karıştırıldıktan sonra un olculu olarak eklenip yoğurulur ele yapışmayacak bir kıvamda olmalı ceviz buyukluğunde parcalara ayrılır
*İc harcı, Soğan soyulup robottan gecirilir
*Margarin tencereye alınır eriyen margarinin icine kıyma et katılır suyunu ceken etin icine soğanlar eklenir soğanlar da pembeleşince salca ilave edilir
*Maydanozlar ince doğranır baharatlarla birlikte ic harca eklenir ve soğumaya bırakılır
*Soğuduktan sonra ceviz buyukluğunde hamur alınır elde acılır elde acamayanlar limon sıkacağı ile de acabilir tum hamur bitene kadar aynı işleme devam edilir
*Tencerede su kaynadıktan sonra tuz ve limon tuzu eklenir (limon tuzu hamurun dağılmasını engelliyor)
*Tencerenin buyukluğune gore icerisine ortalama 1012 adet icli kofte katılır
*23 dakika sonra kevgir yardımı ile hafifce karıştırılır ve suyun yuzeyine cıktıktan sonra kofteler 23 dakika daha kaynadıktan sonra cıkartılır afiyetle yenilir