İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 3 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 adet büyük uzunluk haşlanmış patates
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Pul biber
- Tuz
- Kimyon
- 500 gram kıyma
- 4 adet soğan
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Sıvıyağ
- Sıvı yağ
İçli Köfte Tanımı Yapılışı
- İç harcı bir gün evvelden hazırlayıp dolapta bekletelim. Soğanları robottan çekip sıvı yağ ile kavuralım kıymayıda ekleyip pişirdikten sonra baharatları da ekleyip soğumaya bırakalım.
- Dış hamuru için bulgurun üzerine çıkacak halde sıcak su ile ıslayalım.
- Yoğurma tepsimize haşlanmış patatesi rendeleyelim ve öbür gereçleri de ekleyin ortada elimizi ıslatarak yoğurmaya başlayalım.
- Yaklaşık 1 saat kadar hamur toparlanınca hal verelim.
- İsterseniz limon sıkacağındada yapabilirsiniz. Afiyet olsun.