İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller
İçli Köfte Hamuru İçin
- 2 çay bardağı bardağı köftelik bulgur
- 2 su bardağı sıcak su (Kontrollü olarak)
- 1.5 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- Karabiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 400 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tutam maydanoz
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Sıvı yağ
İçli Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle selamın aleyküm hanımlar nefis bir tarifimle geldim birinci olarak içli köftemizin iç harcını hazırlayalım ve soğumaya bırakalım, tavaya sıvı yağ alarak küçük küçük doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Daha sonra kıymayı ek ederek yaklaşık 5 dakika kadar daha kavuralım.
- Kavrulan kıymamıza baharatları ve biber salçasını ek edelim. Güzelce karıştırıp 5 dakika daha pişirelim. Ocağın altını kapatarak ince kıyılmış maydanozu ek ederek karıştıralım.
- İçli köfte hamuru için derince bir kaba yahut çiğ köfte tepsisi de olur bulguru alalım. Üzerine kaynar suyu dökerek üzerini kapalım yarım saat kadar bekleyelim. Bulgurlarımız şişene kadar.
- Yumuşayan bulgurlara un, yumurta, ve baharatları ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Yoğurma evresinde hamur elinize yapışabilir bu nedenle yanınızda bir ölçü su bulundurarak elinizi ıslatın.
- Hamurumuz hazır olduktan sonra şekillendirme basamağına geçelim. Tezgaha yaklaşık 20 cm uzunluğunda streç sineması açıyoruz ve üzerine mandalina boyutunda köfte hamurundan koyarak tekrar streç sinema ile üzerini kapatalım.
- Merdane yardımı ile hamurumuzu ince bir halde açalım. Açtığımız hamurun üzerindeki streç sineması açarak, yuvarlak bir kase yahut bardak ile daire biçiminde keselim. Hamurumuzun ortasına bol olacak biçimde iç harcımızdan koyalım ve her iki yanından streç sinema ile kapatalım.
- Köftemizi d formunda uç kısımlarından birbirine yapıştırıyoruz.
- Bütün köfteleri bu formda hazırladıktan sonra kızdırdığımız bol yağda orta ateşte kızartalım.