
İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için :
- 2 kase kısırlık
- 2 kase köftelik
- 1 yemek kaşığı tuz
- Ilık su
- Yarım kilo kıyma
- 6 tane kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçli Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kısırlık ve köftelik bulgurumuzu karıştırıyoruz.
- Tuzumuzu ekliyoruz ve suyumuzu göz kararı ekliyoruz, tıpkı kısır yapar üzere.
- Hamuru biraz karıştırdıktan sonra dinlenmeye bırakıyoruz .
- Öbür yandan soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp yağ koyduğumuz tavaya atıyoruz, soğanlar kızardıktan sonra kıymamızı ekliyoruz.
- Suyunu çekince salça ,baharatları ve tuzu ekliyoruz.
- Güzelce kızardıktan sonra maydanozumuzu ekliyoruz.
- İç harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
- Başka yandan demlenen hamurumuzu 20 dk yoğuruyoruz .
- Hamurumuz tam kıvam aldıktan sonra ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp baş parmağımızı yağlayıp açıyoruz.
- İç harcı koyup kapatıyoruz .
- Hazırlanan içli köftelerimizi suda 4 dk haşlıyoruz.
- Haşlanan içli köftelerimiz servise hazır afiyet olsun.