Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İçli Köfte

İçli Köfte
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
icli-kofte.jpg

İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı ince köftelik bulgur(1 su bardağı esmer ince bulgur 1 su bardağı olağan ince bulgur kullandım.)
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı un(yoğurdukça elimize yapışması durumunda un ekleme yapabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı soğuk su(yapışmaması için elimizi ıslatarak yoğuruyoruz.)
İç harcı için:
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gram kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 küçük çay bardağı çekilmiş ceviz(ben ceviz sevmediğim için koymadım)isteğe bağlı
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

İçli Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kıymamı teflon bir tavaya alıp suyunu salmasının bekledim, akabinde kıymalar topak topak kalmaması için yarım çay bardağı kadar daha su ekleyip çekmesini bekledim.
  2. Daha sonra doğradığım soğanları kıymamın içine koyup 1 dk kadar çevirdim, sonra yağı koydum ve kıyma ve soğanı kavurdum.
  3. Daha sonra içine 1 çay kaşığı domates ,1 çay kaşığı biber olmak üzere salçamı ekleyip kavurma işlemime devam ettim.
  4. Baharatlar, tuz, ceviz (isteğe bağlı)ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip ocağın altını kapattım.Soğumaya bıraktım.
  5. İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar üzere ıslattım.
  6. Suyu çekilince irmik salça baharatlar ve tuzu ekleyip 20 dakika boyunca azar azar elimi ıslatarak su ekleyip yoğurdum.
  7. Hamurum ele çok yapışıp dağılmıyorsa ceviz büyüklüğünde ele alınır baş parmağımız ıslatılar içe gerçek açılır harç içine koyulur ve limon halinde kapatılır.
  8. Süreç hepsine uygulandıktan sonra kızgın yağda kızartabilirsiniz yanına limon keserek servis edebilirsiniz.
Şayet size fazla geldiyse derin dondurucuda saklayıp daha sonra tekrar kızartıp yiyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Püf noktası:İlk evvel iç harcı hazırlanıp soğumaya bırakın aksi taktirde sıcakken yapılırsa çatlar.

Çok fazla yapmak istiyorsanız 1 kg ince bulgurdan 80 adet köfte elde edebilirsiniz. Derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz.
 
858,478Konular
981,307Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt