İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur(1 su bardağı esmer ince bulgur 1 su bardağı olağan ince bulgur kullandım.)
- 1 çay bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı un(yoğurdukça elimize yapışması durumunda un ekleme yapabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı soğuk su(yapışmaması için elimizi ıslatarak yoğuruyoruz.)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gram kıyma
- 3 adet kuru soğan
- Yarım tatlı kaşığı salça
- Yarım demet maydanoz
- 1 küçük çay bardağı çekilmiş ceviz(ben ceviz sevmediğim için koymadım)isteğe bağlı
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
İçli Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymamı teflon bir tavaya alıp suyunu salmasının bekledim, akabinde kıymalar topak topak kalmaması için yarım çay bardağı kadar daha su ekleyip çekmesini bekledim.
- Daha sonra doğradığım soğanları kıymamın içine koyup 1 dk kadar çevirdim, sonra yağı koydum ve kıyma ve soğanı kavurdum.
- Daha sonra içine 1 çay kaşığı domates ,1 çay kaşığı biber olmak üzere salçamı ekleyip kavurma işlemime devam ettim.
- Baharatlar, tuz, ceviz (isteğe bağlı)ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip ocağın altını kapattım.Soğumaya bıraktım.
- İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar üzere ıslattım.
- Suyu çekilince irmik salça baharatlar ve tuzu ekleyip 20 dakika boyunca azar azar elimi ıslatarak su ekleyip yoğurdum.
- Hamurum ele çok yapışıp dağılmıyorsa ceviz büyüklüğünde ele alınır baş parmağımız ıslatılar içe gerçek açılır harç içine koyulur ve limon halinde kapatılır.
- Süreç hepsine uygulandıktan sonra kızgın yağda kızartabilirsiniz yanına limon keserek servis edebilirsiniz.
Püf noktası:İlk evvel iç harcı hazırlanıp soğumaya bırakın aksi taktirde sıcakken yapılırsa çatlar.
Çok fazla yapmak istiyorsanız 1 kg ince bulgurdan 80 adet köfte elde edebilirsiniz. Derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz.