İcli Kofte Tarifi İcin Malzemeler
*2 su bardağı koftelik bulgur
*1 cay bardağı irmik
*3 su bardağı sıcak su
*1 cay bardağı un
*1 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı biber salcası
*Pulbiber
*Karabiber
*Tuz
İcli kofte ic harcı icin:
*Yarım cay bardağı sıvı yağ
*2 adet kuru soğan
*250g kıyma
*Yarım su bardağı cekilmiş ceviz ici
*1 tutam maydanoz
*Kimyon
*Karabiber
*Pulbiber
*Tuz
Kızartmak icin:
*Sıvı yağ
İcli Kofte Tarifi Yapılışı
1
*Uygun bir kaba bulgurla irmiği alıp uzerine sıcak suyu dokup 10 dk ka uzeri kapalı dinlendiriyoruz
*10 dk ka sonunda uzerine sırasıyla unu yumurtayı baharatları salcasını ekleyip guzelce yoğuralım ve uzeri kapalı bir koşede bekleyelim
*İc harcı icin tavaya yağınızı alıp soğanları guzlece kavuralım
*Sonra kıymayı ekleyelim kavrulan kıymamızın uzerine salcasını baharatlarını ve cevizleri ekleyip 1 dk kavuralım ve en son maydanozları da ekleyip kapatalım
*Soğumasını bekleyelim
*Soğuduktan sonra limon sıkacağına strec filimle kaplayalım ve ceviz buyukluğunde hamurlar kopartıp şekil verelim zorlanırsanız
*Suyla parmağınızı ıslanabilirsiniz şekil verdiğimiz hamura 1 tatlı kaşığı ic harcı ekleyip uzerini kapatalım ve bol ve kızgın yağda kızartalım
*Limon ve maydanozla servis yapabilirsiniz ben biraz kızarttım birazda gunum icin buzluğa attim tam tarif deniycek herkese afiyet olsun
*2 su bardağı koftelik bulgur
*1 cay bardağı irmik
*3 su bardağı sıcak su
*1 cay bardağı un
*1 adet yumurta
*1 tatlı kaşığı biber salcası
*Pulbiber
*Karabiber
*Tuz
İcli kofte ic harcı icin:
*Yarım cay bardağı sıvı yağ
*2 adet kuru soğan
*250g kıyma
*Yarım su bardağı cekilmiş ceviz ici
*1 tutam maydanoz
*Kimyon
*Karabiber
*Pulbiber
*Tuz
Kızartmak icin:
*Sıvı yağ
İcli Kofte Tarifi Yapılışı
1
*Uygun bir kaba bulgurla irmiği alıp uzerine sıcak suyu dokup 10 dk ka uzeri kapalı dinlendiriyoruz
*10 dk ka sonunda uzerine sırasıyla unu yumurtayı baharatları salcasını ekleyip guzelce yoğuralım ve uzeri kapalı bir koşede bekleyelim
*İc harcı icin tavaya yağınızı alıp soğanları guzlece kavuralım
*Sonra kıymayı ekleyelim kavrulan kıymamızın uzerine salcasını baharatlarını ve cevizleri ekleyip 1 dk kavuralım ve en son maydanozları da ekleyip kapatalım
*Soğumasını bekleyelim
*Soğuduktan sonra limon sıkacağına strec filimle kaplayalım ve ceviz buyukluğunde hamurlar kopartıp şekil verelim zorlanırsanız
*Suyla parmağınızı ıslanabilirsiniz şekil verdiğimiz hamura 1 tatlı kaşığı ic harcı ekleyip uzerini kapatalım ve bol ve kızgın yağda kızartalım
*Limon ve maydanozla servis yapabilirsiniz ben biraz kızarttım birazda gunum icin buzluğa attim tam tarif deniycek herkese afiyet olsun