İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
İçli köfte hamuru için;
- 5 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 adet kuru soğan
- 300 gram kıyma
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 tutam maydanoz
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Sıvı yağ
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir gün önceden çıkardığımız kıymalarımızı tencereye boşaltıyoruz. 1 çay bardağı sıvı yağı ile iyice kavuruyoruz.
- Daha sonra 4 adet doğrayıp robottan çektiğimiz soğanları kıymaya ilave ediyoruz iyice soğanlar öldükten sonra.
- Maydanoz, pul biber, karabiber, tuz biraz daha sıvı yağı ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz. 2 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası kullandım ben isteğe göre salça tercihiniz istediğimiz baharatları ekleyerek ocakta pişmeye bırakalım.
- Yaklaşık 25 dakika belki daha az sürede pişen iç harcımızı soğuması için bir kaba alalım. İç harcımız bir köşede beklerken.
- Köftemizin hamurunu yoğuralım. 1 buçuk litrelik köftelik bulgur kavanozumdaki bütün bulguru kullandım ben ince köftelik bulgur.
- Köfte leğenine önce bulgur irmik un 1 adet yumurta kıvamını tutturmak için 1 büyük su bardağı ile şehriye ısladım ve yoğurmaya başladım.
- Bulgurunuz iyice yumuşayana kadar yoğurdum ılık su ile ıslatarak yoğurdum hazır olan köftemiz soğumuş içle buluşturalım küçük küçük elimizde yuvalayıp içini oyalım ve hamurla kıyma denk geldi ve 60 adet köfte çıktı bu malzemelerle.
- İster haşlayın ister kızartın bol acılı ve yağlı bir içli köfte elde ettim ben. Şimdiden afiyet olsun ????