teknolojiuzmani
FD Üye

İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
İçli köfte hamuru için;
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Kara biber
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 250 gr kıyma
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 tutam maydanoz
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Sıvıyağ
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak içli köftemizin iç harcını hazırlayarak başlıyoruz. Yarım çay bardağı sıvı yağ ve kıymamızı ekleyip yaklaşık 15 dakika kavuruyoruz (İlk etapta kıymaları kavuruyoruz ki iç harcı güzel pissin çiğ kalmasın)
- İnce ince doğranmış soğanlarımızı ilave edip 10 dakikada öyle pişiriyoruz.
- Bir tatlı kaşığı biber salçasını ekliyoruz. Karabiber, tuz, pulbiber ekliyoruz.
- Maydanoz ve ceviz içinide ekleyip, iki dakika sonra ocaktan alıyoruz ve soğutmaya bırakıyoruz (İç harcının tamamen soğuk olması bir püf noktadır )
- Köftelerin dışı için bulgur ve irmiği geniş bir kaba alalım.
- Üzerine sıcak su ekleyip kapatalım 10 dakika şişmesini bekleyelim.
- İçli köftelere şekil vererek soğuyan harcımızdan dolduralım uçları oval gelecek şekilde ayarlayalım.