teknolojiuzmani
FD Üye

İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 3 su bardağı su
- 1,5 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı salça
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- 250 gram kıyma
- 2 adet soğan
- Kimyon
- Pul biber
- Tuz
- Sıvı yağ
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak içli köftemizin iç harcını hazırlıyalım.Soğanları küp küp ve ince ince doğrıyalım.
- Genişçe bir tavaya sıvı yağ döküp soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Soğanlar kavrulduktan sonra kıymamızı tavamızın içine koyuyoruz tekrardan kavuruyoruz.
- Kıyma kavrulduktan sonra içine salça ve baharatları ekliyoruz.
- Onlarda uygunca birbirine karıştıktan sonra dövülmüş cevizlerimizi ekliyoruz.
- Hazır olan iç harcımızı ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Hamurumuzu hazırlamaya başlayabiliriz.
- Geniş bir kapta bulgur ve irmiğimizi ekleyelim.
- Üzerine sıcak su ek edip dinlenmeye bırakalım.
- İçli köftemizin hamuru şiştikten sonra içine un, salça, yumurta ve baharatları ekleyip yoğuralım.
- Hamurumuz kıvam aldıktan sonra şekillendirerek içine iç harcımızdan koyup kapatalım.
- Dilerseniz içli köfte aparatıyla dilerseniz de elinizle biçim verebilirsiniz.
- Bütün köfteleri hazırladıktan sonra derince bir tavaya yağımızı dökelim( yeterlice kızması lazım yoksa içli köfte bütün yağı içine çeker).
- Yağımız kızdıktan sonra teker teker kızartalım. Deniceklerin şimdiden eline sıhhat herkese afiyet olsun????. Daha çok tanım için beni takip etmeyi unutmayın
.