teknolojiuzmani
FD Üye

İçli Köfte Tanımı İçin Materyaller
İçli köfte hamuru için:
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 3 su bardağı sıcak su (kaynamış su)
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası yok ise (domates salçası) da olur
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- 250 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı biber salçası yahut (domates salçası)
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 tutam maydanoz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- Tuz
- Sıvı yağ
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak içli köftenizin iç harcını hazırlayalım.Küçük küçük doğradığımız soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Kavurduğumuz soğanları üzerine kıymamızı ekleyip 10 dakika kadar kavuralım.
- Üzerine biber salçası, karabiber, kimyon, pul biber ve tuzumuz u ekleyip karıştıralım.
- 1-2 dakika daha kavurup altını kapatıp çeviziçi ve maydanoz u ekleyip karıştıralım soğumaya bırakalım.
- Biber salçası yerine domates salçası kullandıysanız pul biber’i 1 çay kaşığı fazladan atalım.
- İç harcımız soğurken içli köftemizin hamurunu yapmaya geçelim.
- İçli köfte hamuru hazırlanışı
erin bir tencereye köftelik bulguru ve irmiğimizi alıp kaynamış su ile ıslatalım.
- Kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim beklettiğimiz irmik ve bulguru üzerine yumurta ,un ,karabiber, pul biber tuz ve salçamızı ekleyip yoğurma kabına alıp yoğuralım içli köfte müsaade biçimini vermeye başlayalım.
- Ben limon sıkacağı ile form verdim siz istediğiniz formu verebilirsiniz.
- Formunu verdiğimiz içli köftelerimizi kızgın yağda kızartalım ve servis edelim.