teknolojiuzmani
FD Üye
İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 su bardağı un
- 2 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 1 ,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tozbiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağı
- Yarım kg orta yağlı kıyma
- 1.5 kg soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel ince bulguru ıslatıyoruz.
- Üzerini strec sinemayla kapatıp 15 dkka dinlenmeye bırakıyoruz.
- O sırada iç gerecini hazırlamaya başlıyoruz. Tavaya yağı koyup küp küp doğradığımız soğanları koyuyoruz.
- Pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra kıymayı ek ediyoruz kavurmaya devam topaklanmasın diye biraz su ek edebilirsiniz tane tane olmasını sağlayacaktır.
- Kavrulduktan sonra salçasını ve baharatlarını ekliyoruz.
- Birazda bu hal kavrulduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
- Daha sonra ıslanan bulgurun içine 2 adet soğanımızı rendeleyelim ve bütün gereçleri ekleyip yavaşça yoğurmaya başlayalım.
- Yanımzda biraz su bulunduralım yavaş yavaş şu ek edip yoğurmaya devam edelim.
- Hamur yumuşak bi hale gelene kadar yoğuralım.
- En az 20 dkka yoğurmak gerek hamurunuzun dağılmasını istemiyorsanız buna itina gösterin hamuru yoğurma süreci bittikten sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp parmağımızla içini oyup iç harcını koyup hal verip kapatalım.
- Yanınızda bu esnada da su bulundurun lazım olacaktır.
- Parmağınızı suya batırıp rahat form verebilirsiniz ister haşlayarak ister yağda kızartarak deneyebilirsiniz herkese afiyet olsun.