İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı ince çiğ köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 400 gram kıyma
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1 er çay kaşığı kimyon, yeni bahar, karabiber ve kâfi ölçüde tuz
- 1/2 (yarım) çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
- 2 çorba kaşığı tereyağı
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğan ve kıymamızı birlikte kavuralım.
- Üzerine tereyağını, salçasını ve baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Kavurma süreci bitince ateşten alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz cevizi ek edip güzelce soğumasını bekliyoruz.Not : iç harcı birgün evvelce yada akşamdan hazırlıyorum. Böylelikle güzelce soğumuş olup imal etabında daha uygun doldurulmuş oluyor. [*]Materyal listesinde belirtilen bulgur ve irmiği 1. 5 su bardağı sıcak su ile ıslatalım. [*]30 dakika kadar ağzı kapalı olarak yumuşamasını bekleyelim. [*]Üzerine salça, baharatları, yumurta ve ununu ek edip yeterlice özleşip macun kıvamına gelene kadar yoğuralım. [*]Yoğurma evresinde bulgurun kuruyup sertleşmemesi için orta ara elimizi ılık şu ile ıslatalım. [*]Cevizden biraz iri toplar koparıp işaret parmağımız ile ince olarak açalım iç harcını bir tatlı kaşığı kadar doldurup ağzını uygunca kapatıp bir tepsiye alalım. [*]Yaptıklarımızın kurumaması için üzerini örtelim. [*]Elimizle açma sürecinde orta ara elimizi ıslatalım ki açarken dış harcında yırtılma olmasın.
Not: bu açma süreci için görselde eklemiş olduğum pratik içli köfte aparatını da kullanılabilirsiniz. [*]Bu aparatı kullanırsanız hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp düzgünce basarak dış harcını açın ki dıştaki bulgur köftesi kalın olmasın. [*]Her iki taraflı olarak yere streç folyo koyalım,köfteyi kapattıktan sonra daha kolay çıkıyor. [*]Açılan harcın ortasına bir tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyup kapatıp kalıptan alalım dış etrafını elimizi ıslatarak düzeltelim. [*]Her iki biçimde de hazırlamış olduğumuz köftelerimizi bol kızgın yağda kızartalım.
Servis ederken limonda ekleyebilirsiniz ,çok yakışıyor.
Afiyetler olsun.
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı