Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçli Köfte

İçli Köfte
0
47

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
icli-kofte-9.jpg

İçli Köfte Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı ince çiğ köftelik bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
İç materyalleri
  • 400 gram kıyma
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 er çay kaşığı kimyon, yeni bahar, karabiber ve kâfi ölçüde tuz
  • 1/2 (yarım) çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
  • 2 çorba kaşığı tereyağı

İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Soğan ve kıymamızı birlikte kavuralım.
  2. Üzerine tereyağını, salçasını ve baharatları ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  3. Kavurma süreci bitince ateşten alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz cevizi ek edip güzelce soğumasını bekliyoruz.Not : iç harcı birgün evvelce yada akşamdan hazırlıyorum. Böylelikle güzelce soğumuş olup imal etabında daha uygun doldurulmuş oluyor. [*]Materyal listesinde belirtilen bulgur ve irmiği 1. 5 su bardağı sıcak su ile ıslatalım. [*]30 dakika kadar ağzı kapalı olarak yumuşamasını bekleyelim. [*]Üzerine salça, baharatları, yumurta ve ununu ek edip yeterlice özleşip macun kıvamına gelene kadar yoğuralım. [*]Yoğurma evresinde bulgurun kuruyup sertleşmemesi için orta ara elimizi ılık şu ile ıslatalım. [*]Cevizden biraz iri toplar koparıp işaret parmağımız ile ince olarak açalım iç harcını bir tatlı kaşığı kadar doldurup ağzını uygunca kapatıp bir tepsiye alalım. [*]Yaptıklarımızın kurumaması için üzerini örtelim. [*]Elimizle açma sürecinde orta ara elimizi ıslatalım ki açarken dış harcında yırtılma olmasın.
    Not: bu açma süreci için görselde eklemiş olduğum pratik içli köfte aparatını da kullanılabilirsiniz. [*]Bu aparatı kullanırsanız hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp düzgünce basarak dış harcını açın ki dıştaki bulgur köftesi kalın olmasın. [*]Her iki taraflı olarak yere streç folyo koyalım,köfteyi kapattıktan sonra daha kolay çıkıyor. [*]Açılan harcın ortasına bir tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyup kapatıp kalıptan alalım dış etrafını elimizi ıslatarak düzeltelim. [*]Her iki biçimde de hazırlamış olduğumuz köftelerimizi bol kızgın yağda kızartalım.
    Servis ederken limonda ekleyebilirsiniz ,çok yakışıyor.
    Afiyetler olsun.

İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 
858,479Konular
981,390Mesajlar
29,580Kullanıcılar
rovvi49Son üye
Üst Alt