İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 100 ml irmik
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 450 ml su
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı biber
- 1 yumurta
- 100 ml un
- 2 büyük soğan
- 400 gram kıyma
- 100 ml ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcını hazırlayalım ben memlekette büyüklerimden gördüğüm üzere yapıyorum biz ceviz koymayız istek eden koyabilir. Yağı tavaya aldım.
- İnce ince doğradığım soğanı pembeleşinceye kadar kavurdum kıymayı da ekledim kavurdum.
- Baharatları salçayı ekledim karıştırdım.
- Biraz daha kavurduktan sonra altını kapattım soğumaya bıraktım.
- Dışı için irmik ve köftelik bulguru bir kaba aldım 450 ml sıcak su ek ettim karıştırdım ağzını kapattım
- Yarım saat suyu çekmesini şişmesini bekledim mikserime bulgur ve irmiği aldım.
- Üzerine salça baharatları unu ve yumurtayı ek ettim karıştırdım.
- Karışan karışımı ve iç malzemeyi masama aldım bende türk kahvesi fincanı yok bu yüzden çay fincanının içine streç sardım dış harçtan elimi ıslatarak fincanın içine aldım yaydım.
- İç harçtan ek edip kapattım strecin uçlarını birleştirip kapatıyorum çay fincanın da yaptığım için biraz büyük oldu türk kahvesi fincanı olan onunla hal verirse daha küçük ve daha çok içli köfte elde edebilir.
- Derin bir tencereye ayçiçek yağı ek ettim kızınca içli köfteleri kızarttım. Yapacaklara afiyet olsun ????.