bilgisayarci
FD Üye
İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 kilo köftelik bulgur
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş kişniş
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı dolusu toz kırmızı biber
- 500 gram kıyma
- 5 tane orta uzunluk kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kimyon
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bulgurumuzu geniş bir tabağa alıyoruz .
- Üzerine iki su bardağı su ile ıslatıyoruz .
- 1 tatlı kaşığı tuz ,un ve bir tatlı kaşığı çekilmiş kişniş ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biberimiz ek ediyoruz .
- Hepsini birlikte karıştırıp kenara dinlenmeye bırakıyoruz .
- Dinlenen bulgurumuzun üzerine iki su bardağı irmik ek ediyoruz .
- Sonra daima birlikte karıştırıp tekrar biraz daha dilenmesini sağlıyoruz.
- Daha sonra geri kalan materyallerimizi salçayı da ek ederek elimizi ıslatarak yoğuruyoruz, hoş bir kıvam aldığında dinlenmeye bırakıyoruz.
- İç harcını hazırlıyoruz. Öncelikle bir tavanın içerisine 500 gram kıymayı alıyoruz biraz piştikten sonra bir çay bardağı yağ ek ediyoruz.
- Daha sonra robottan çektiğimiz soğanları ek ederek güzelce karıştırıyoruz.
- Baharatlarımız ve tuzu ekleyip güzelce pişmesi sağlıyoruz pişen iç gereçleri soğumaya bırakıyoruz ve doldurmaya başlıyoruz.
- İsteyen iç harcına maydanoz ve cevizde ekliyebilir ben eklemedim ancak siz ekleyebilirsiniz.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bir modül koparıyoruz baş parmağımızla yavaş yavaş açmaya başlıyoruz .Elinizden geldikçe hamuru ince açmaya çalışıyoruz .
- 2 taraf sıkıp topaç formda yapıp 1 litre sıvı yağ ile kızartıyoruz, isterseniz haşlayabilirsiniz.