Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İçli Köfte

İçli Köfte

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
icli-kofte.jpg

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 kilo köftelik bulgur
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş kişniş
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı dolusu toz kırmızı biber
İç harcı için;
  • 500 gram kıyma
  • 5 tane orta uzunluk kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bulgurumuzu geniş bir tabağa alıyoruz .
  2. Üzerine iki su bardağı su ile ıslatıyoruz .
  3. 1 tatlı kaşığı tuz ,un ve bir tatlı kaşığı çekilmiş kişniş ve bir tatlı kaşığı kırmızı toz biberimiz ek ediyoruz .
  4. Hepsini birlikte karıştırıp kenara dinlenmeye bırakıyoruz .
  5. Dinlenen bulgurumuzun üzerine iki su bardağı irmik ek ediyoruz .
  6. Sonra daima birlikte karıştırıp tekrar biraz daha dilenmesini sağlıyoruz.
  7. Daha sonra geri kalan materyallerimizi salçayı da ek ederek elimizi ıslatarak yoğuruyoruz, hoş bir kıvam aldığında dinlenmeye bırakıyoruz.
  8. İç harcını hazırlıyoruz. Öncelikle bir tavanın içerisine 500 gram kıymayı alıyoruz biraz piştikten sonra bir çay bardağı yağ ek ediyoruz.
  9. Daha sonra robottan çektiğimiz soğanları ek ederek güzelce karıştırıyoruz.
  10. Baharatlarımız ve tuzu ekleyip güzelce pişmesi sağlıyoruz pişen iç gereçleri soğumaya bırakıyoruz ve doldurmaya başlıyoruz.
  11. İsteyen iç harcına maydanoz ve cevizde ekliyebilir ben eklemedim ancak siz ekleyebilirsiniz.
  12. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bir modül koparıyoruz baş parmağımızla yavaş yavaş açmaya başlıyoruz .Elinizden geldikçe hamuru ince açmaya çalışıyoruz .
  13. 2 taraf sıkıp topaç formda yapıp 1 litre sıvı yağ ile kızartıyoruz, isterseniz haşlayabilirsiniz.
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,489Konular
981,517Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt