İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Dışı için malzemeler;
- 1 kilo ince bulgur
- 1 buçuk su bardağı irmik
- 1 buçuk su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 2-3 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- 1 kilo kıyma
- 3 büyük kuru soğan
- Yoğunluğu isteğe bağlı sarımsak
- 1 demet maydanoz
- İsteğe göre bir tane kapya
- 2 -3 yemek kaşığı tereyağ
- İsteğe göre baharat ben kara biber, kimyon ve pul biber kullandım
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kıymamızı güzelce kavuruyoruz.
- Daha sonra içine ince kıydığımız biberimizi ,soğanımızı ve sarımsağımızı ekliyor tekrar kavuruyoruz .
- İçine salçamızı ,baharatlarımızı ve tuzumuzu ekliyoruz.
- Ocağı kapatmaya yakın ince kıydığımız maydanozları ekleyip karıştırıyor ve ocağı kapatıyoruz.
- Bu işlemi bir gün önce yapmanızı tavsiye ediyorum çünkü hazırladığımız iç donmuş olması gerekiyor yoksa hamurun kapanması mümkün olmaz iç harcımızda sıvı yağ da kullanamayız.
- İnce bulgur ve irmik soğuk suyla ıslanır ve yarım saat kadar bekletilir .
- Daha sonra içine yumurtası kırılır ,salçası, unu katılıp az miktarda gereği kadar su katabilirsiniz.
- İstenilen kıvam elde edilince küçük parça alıp parmağımızla içini oyarak bu şekli veriyoruz .
- Şekil vermek sizi biraz zorlayabilir ama bir kaç denemeden sonra eliniz alışacaktır ,kimisi kıyma makinesinde içli köfte aparatıylada bu şekli kolaylıkla yapıyor.
- Bir tencere su kaynatılır ve içne hazırlanan köfteler atılır haşlanır.