İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
İçli köfte hamuru için
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 250 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 tutam maydanoz
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Sıvı yağ
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak içli köftemizin iç harcını hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
- Bunun için geniş bir tavaya sıvı yağ alarak soğanları küçük küçük küp küp doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra içine kıyamımızı ekleyerek 5 dakika daha kavuruyoruz.
- Kavrulan kıyamamızın içerisine baharatlarımızı ve salçamızı ekleyerek 3-4 dakika daha pişiriyoruz.
- Ocağımızı son olarak kapatıp içerisine orta biçimde kesilmiş maydanozları ve cevizi ekleyerek karıştırıyoruz.
- İç harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz.
- İçli köfte hamuru için derin bir kaba bulgur ve irmiği alarak üzerine kaynar suyu dökerek üzerini streç sinema yardımı ile kapatım 10 dakika bulgurların şişmesi için bekliyoruz.
- Yumuşayan bulgurlarımız içine un,yumurta,baharat ve biber salçası ekleyerek yoğuruyoruz.
- Yoğurma etabında elinize yapışabilir bu nedenle bir kap içerisine bir ölçü su alarak elinizi ıslatabilirsiniz.
- Hamurumuz hazır olduğunda form verme evresine geçebiliriz. (içli köfte aparatı da kullanabilirsiniz. Ben avuç içi açtım. ).
- Hafif elimi suya bulayıp yapışmaması için yuvarlak bir halde olup baş parmağı yardımı ile hamurun içini açarak boşluk açıyoruz.
- Açtığımız hamurun içerisine çokça iç harcı koyuyoruz ve uç kısmını kapatıyoruz.
- Bütün içli köftelerimiz hazır olduğunda ise kızdırdığımız yağ içerisine koyarak kızartıyoruz.
- Suda haşlana da bilir damak zevkine bağlı.
- Tabi kızartırken çok değerli yağda kızarırken hafif şişerek yağın üzerine çıkacaktır. Rengi kızarmış ise yağdan aşabilirsiniz.
- Köftelerimizin hepsini kızarttıktan sonra servis tabağına alıp üzerine kaşar ve maydanoz ekleyerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz Afiyet olsun
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı