Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İçli Köfte

İçli Köfte
0
21

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler


İçli köfte hamuru için
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
İç harcı için
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 tutam maydanoz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
Kızartmak için
  • Sıvı yağ

İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak içli köftemizin iç harcını hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Bunun için geniş bir tavaya sıvı yağ alarak soğanları küçük küçük küp küp doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  3. Daha sonra içine kıyamımızı ekleyerek 5 dakika daha kavuruyoruz.
  4. Kavrulan kıyamamızın içerisine baharatlarımızı ve salçamızı ekleyerek 3-4 dakika daha pişiriyoruz.
  5. Ocağımızı son olarak kapatıp içerisine orta biçimde kesilmiş maydanozları ve cevizi ekleyerek karıştırıyoruz.
  6. İç harcımızı ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz.
  7. İçli köfte hamuru için derin bir kaba bulgur ve irmiği alarak üzerine kaynar suyu dökerek üzerini streç sinema yardımı ile kapatım 10 dakika bulgurların şişmesi için bekliyoruz.
  8. Yumuşayan bulgurlarımız içine un,yumurta,baharat ve biber salçası ekleyerek yoğuruyoruz.
  9. Yoğurma etabında elinize yapışabilir bu nedenle bir kap içerisine bir ölçü su alarak elinizi ıslatabilirsiniz.
  10. Hamurumuz hazır olduğunda form verme evresine geçebiliriz. (içli köfte aparatı da kullanabilirsiniz. Ben avuç içi açtım. ).
  11. Hafif elimi suya bulayıp yapışmaması için yuvarlak bir halde olup baş parmağı yardımı ile hamurun içini açarak boşluk açıyoruz.
  12. Açtığımız hamurun içerisine çokça iç harcı koyuyoruz ve uç kısmını kapatıyoruz.
  13. Bütün içli köftelerimiz hazır olduğunda ise kızdırdığımız yağ içerisine koyarak kızartıyoruz.
  14. Suda haşlana da bilir damak zevkine bağlı.
  15. Tabi kızartırken çok değerli yağda kızarırken hafif şişerek yağın üzerine çıkacaktır. Rengi kızarmış ise yağdan aşabilirsiniz.
  16. Köftelerimizin hepsini kızarttıktan sonra servis tabağına alıp üzerine kaşar ve maydanoz ekleyerek sıcak sıcak servis edebilirsiniz ☺️Afiyet olsun❤️
Not:İçli köfte püf noktaları; hamuru olduğunca ince açmalısınız ve açarken elinize yapışmaması için elinizi ıslatmalısınız süreci kolaylaştırır. Bulgurların şişmesi için vakit verin tez etmenizi öneririm. İç harcını hazırlarken damak zevkinize nazaran baharat ve tuz eklemeleri yapabilirsiniz. ☺️.

İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt