Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İçli Pilav

İçli Pilav
0
66

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
icli-pilav.jpg

İçli Pilav Tanımı İçin Materyaller

  •  avuç içi kuş üzümü
  • 5 adet havuç
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 bağ dere otu
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • Tatlı kaşığı tuz

İçli Pilav Tanımı Yapılışı

  1. Bir buçuk su bardağı pirinci üstünü geçecek kadar sıcak suda bekletiyoruz. ( bir saat kadar bekletelim. )havuçları küp haline getirerek sıcak suda haşlıyoruz.
  2. Avuç içi kadar kuş üzümünü bir kabın içine alarak bir su bardağı sıcak suyun içinde materyallerimiz hazırlanana kadar bekletiyoruz.
  3. Geniş bir tencereye 3 çorba kaşığı tereyağ koyuyoruz.
  4. Daha sonra pirinçleri içine atıp 10 dk kadar kavuruyoruz. (lapa lapa olana kadar ).
  5. Daha sonra sırayla havuçlarımızı ve kuş üzümünü içine koyuyoruz. Pilav piştikten sonra içine dere otunu ek ediyoruz. Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt