İçli Pilav Tanımı İçin Materyaller
- avuç içi kuş üzümü
- 5 adet havuç
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 bağ dere otu
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- Tatlı kaşığı tuz
İçli Pilav Tanımı Yapılışı
- Bir buçuk su bardağı pirinci üstünü geçecek kadar sıcak suda bekletiyoruz. ( bir saat kadar bekletelim. )havuçları küp haline getirerek sıcak suda haşlıyoruz.
- Avuç içi kadar kuş üzümünü bir kabın içine alarak bir su bardağı sıcak suyun içinde materyallerimiz hazırlanana kadar bekletiyoruz.
- Geniş bir tencereye 3 çorba kaşığı tereyağ koyuyoruz.
- Daha sonra pirinçleri içine atıp 10 dk kadar kavuruyoruz. (lapa lapa olana kadar ).
- Daha sonra sırayla havuçlarımızı ve kuş üzümünü içine koyuyoruz. Pilav piştikten sonra içine dere otunu ek ediyoruz. Afiyet olsun