Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İdadi (İdâdî) nedir-osmanlıda İdadi Kurumu

Hoş geldin! İsmai̇l Işik Meli̇ke tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
İdadi (İdâdî) nedir-osmanlıda İdadi Kurumu
0
386

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
İdadi ne çağrıda bulunmak,osmanlıda İdadi ,osmanlıda eğitim

İdadi (İdâdî)
Osmanlı Devleti eğitim sisteminde orta tahsili veren mektep Sultanîlere ve iş yüksek okullarına öğrenci geliştirmek gâyesiyle kuruldu

ilk olarak 1838 ’de açılmaya başlanan rüştiyelere öğrenci yetiştirecek sıbyan okullarına hazırlık sınıfı mânâsına idâdî denildi sonradan Mektebi Tıbbiye ve Mektebi Harbiye gibi yüksek askerî okulların hazırlık sınıflarına da askerî idâdî adı verildi 1869 ’da çıkarılan Maârif Nizâmnâmesinde de bu isim aşağıda okullar açılması isteniyordu Buna tarafından idâdîlerin öğretim süresi, rüştiye sınıfları ile birlikte yedi yıldı İdâdîler yaygınlaştırılarak her vilâyete birer tâne açıldı Sancaklarda ise idâdîlerin öğretim süresi beş yıldı Vilâyet merkezlerindeki idâdîler, İkinci meşrûtiyet döneminde sultânîye dönüştürüldü 1923 ’cilt daha sonra ise ortaokul ve lise adı aşağı faaliyetlerini sürdürdüler *

Similar threads

İdadi ne demek,osmanlıda İdadi ,osmanlıda eğitim İdadi (İdadi) Osmanlı Devleti eğitim sisteminde orta tahsili veren mektep Sultanilere ve meslek yuksek okullarına oğrenci yetiştirmek gayesiyle kuruldu İlk olarak 1838’de acılmaya başlanan ruştiyelere oğrenci yetiştirecek sıbyan okullarına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
167
Osmanlıda Mühendishane Osmanlıda Mühendishaneler ne iş yapardı Mühendishane Mühendishânei Bahrîi Hümâyun Osmanlı donanmasına deniz subayı geliştirmek için kurulan okul On yedinci yüzyılın başından îtibâren dünyâ denizciliğinde büyük gelişmelerin ve keşiflerin ortaya çıkması ile Avrupalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Osmanlılarda Eğitim nasıldı Osmanlı Devletinde Eğitim öğretim Osmanlılarda Eğitim ve Öğretim nasıldı Osmanlılarda Eğitim Öğretim Osmanlı Eğitiminin Hedeflediği insan Tipi: Klâsik dönemde Osmanlı eğitiminin hedeşediği insan tipinde aranan birincil nitelik, onun devlete ve yöneticilere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Osmanlı Devletinde Eğitim Kurumları Osmanlı Devletinin Eğitim ve öğretim Kurumları Osmanlı Devleti'nde Eğitim ve Öğretim Osmanlı Devleti'nin eğitim ve öğretiminde birincil değişiklik ihtiyaçları askeri kurumlarda hissedilmişti Çünkü güçlenen Avrupa devletleri XVII yüzyıl sonlarından...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
Osmanlı Devletinde Örgün Eğitim Osmanlıda Örgün Eğitim Kurumları Osmanlıda Örgün Eğitim Müesseseleri Nelerdir Osmanlı Devletinin askerî ve siyasî yönden gelişmesine paralel olarak, teşkilatında, bürokrasisinde ve kurumlarında da yeni yapılanmalar ve büyümeler olmuştur Her devlet, gücü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
245
858,500Konular
982,382Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt