Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İftar Anında Yapılacak Dua

İftar Anında Yapılacak Dua
0
157

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
İftar derhal yapılacak dua

Peygamberimiz sav şöyle demiştirOruçlunun orucunu açarken oluşturacağı dua reddedilmez demiştir

bu nedenle orucunuzu açarken yapacağınız dualara itina göstermelisiniz dilekleriniz istekleriniz ve sevdikleriniz dilediğiniz gibi dua edebilirsinizHadisi şerifte ihlas ile yerine getirilen bir ibadetin sona ermesi derhal kulun yaptığı duanın kabul edileceği müjdelenmekte ve dolayısıyla oruç açarken dua edilmesi teşvik edilmekte

Sahabeden Abdullah ibn Amr, iftar zamanında şöyle dua etmiştir:

Allahım! Ben Senden her şeyi kuşatan rahmetin sebebiyle beni bağışlamanı diliyorum

İbn Mâce, Siyâm, 48
*

Similar threads

İftar anında yapılacak dua Peygamberimiz sav şoyle demiştirOruclunun orucunu acarken yapacağı dua reddedilmez demiştir Bu nedenle orucunuzu acarken yapacağınız dualara ozen gostermelisiniz dilekleriniz istekleriniz ve sevdikleriniz dilediğiniz gibi dua edebilirsinizHadisi şerifte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
170
İftar İçin Kısa Dua iftar, dualar, iftar için dua, hakkında bilgi için yazımıza buyrun arkadaşlar 1549028744 1549028744 iftaricinkisadua5c544d8d8c525iftaricinkisadua5c544d8d8c525 iftaricinkisadua5c544d8d8c525 Rabbim dualarımızı kabul eylesin, Rabbime açtığımız ellermizi abes...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
İftar Aninda Ve İftardan Daha Sonra Dualar Bismillahi vel hamdü lillâhi, allâhümme kir sumtü ve alâ rızkıke eftartü ve aleyke tevekkeltü, Sübhâneke ve ni hamdike tekabbel minni, inneke entes semiul aliym Manası: “ Allah’ım! Senin için oruç tuttum, Senin için rızkınla orucumu açtım Ancak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Peygamber Efendimizin Yaptığı iftar duası Peygamber Efendimiz sav 'in iftar zamanında iftar ederken okduğu dua şöyledir; Muaz İbni Zühre ra şöyle anlatıyor Bana ulaştı fakat, Resulullah sav iftar ettiği vakit şu duayı okurdu: Allahümme kir sumtü ve alâ rızkıke eftartüEy Allah ’ım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
Duanin Fazileti Ve Vakti DUANIN FAZİLETİ VE VAKTİ 1722 Nu'man İbnu Beşîr (radıyallâhu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm): Dua ibadetin kendisidirbuyurdular ve daha sonra şu âyeti okudular (Meâlen): Rabbiniz: ''Bana dua edin ancak size icâbet edeyim Bana ibadet etmeyi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
226
858,497Konular
982,554Mesajlar
30,292Kullanıcılar
Bell noSon üye
Üst Alt