İftar Sofralarına Yakışacak Bir Lezzet Badem Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yada margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 3-3.5 su bardağı un
- İrmik
- 2 su bardağı şeker
- 2 .5 su bardağı su
- 4 damla limon
İftar Sofralarına Yakışacak Bir Lezzet Badem Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti için şekeri ve suyu tenceremize alalım, kaynatalım, kaynamaya başlayınca 4-5 damla limon sıkıp 5-6 dakika daha kaynatalım şerbeti soğumaya alalım şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
- Hamuru için kabartma tozu ve un hariç başka gereçleri yoğurma kabımızda karıştıralım un ve kabartma tozunuda eleyerek ekleyelim.
- Yumuşak bir hamur yapalım ceviz büyüklüğünde kesimler alıp, elimizle parmak formu verip yassılaştıralım irmiğe bulayıp tepsiye dizelim.
- Tüm hamur bitene kadar bu süreci yapalım hal verdiğimiz hamurların ortalarına çizik atalım pisince kabarıp, açılacaklar.
- 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirelim.
- Pişen tatlımızın birinci sıcağı çıkınca şerbetini dökelim, Üzerini kapatalım, istediğimiz üzere süsleyelim fındık fıstık hindistan cevizi deneyeceklere afiyet olsun.