İftar yemekleri Resimli ,
Resimli İftar Yemekleri
İftar yemekleri Tarifleri Resimli
imagesiftaryemekleriresimli5ad4306c2a604
Fırın Kebabı Tarifi
5 kişilik
Malzemeleri :1,6 kg kemikli kuzu budu
200 gr soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy)
tuz
500 gr domates (3 ‘unun kabukları soyulup, ince doğranmış), (5 orta boy)
Fırın Kebabı Tarifi
Fırın Kebabı Tarifi 5 kişilik Malzemeleri:1,6 kg kemikli kuzu budu – 200 gr soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy) tuz 500 gr domates (3 ‘unun kabukları soyulup, ince doğranmış), (5 orta boy) Yapılışı:1 Eti bir kaba koyun Soğanları, tu2u ve ince doğranmış domatesleri ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması icin domatesler eriyinceye kadar elinizle ovarak
Yapılışı: 1 Eti bir kaba koyun Soğanları, tu2u ve ince doğranmış domatesleri ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması icin domatesler eriyinceye kadar elinizle ovarak karıştırın Kalan 2 domatesi ince ince dilimleyin
2 Fırınınızı 180°C’ye getirip ısıtın Etleri yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltıp, duzgunce yayın Uzerlerini domates dilimleri ile kaplayın Tepsiyi fırına surup domateslerin uzeri yanmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 1 saat
Kabak Ciceği Dolması
imagesiftaryemekleriresimli5ad4306d8101b
Kabak Ciceği Dolması Tarifi ve Yapılışı
Gerekli malzemeleri ; 20 adet kabak ciceği
2 kuru soğan
34 diş sarımsak
1,5 su bardağı pirinc
3 corba kaşığı cam fıstığı
3 corba kaşığı kuş uzumu
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı : 1 pirincleri bir kasede ıslatıp 20 dakika bekletin Yıkayıp suzun Soğanları soyup incecik doğrayın Sarımsakları kıyın Soğanı 2 corba kaşığı zeytinyağında tuz ve şeker ilave ederek hafifce yumuşayana kadar soteleyin Soğan, sarımsak, fıstık, ayıklanmış kuş uzumu, tuz ve baharatı pirince
Aromatik Tavuk Pirzola Tarifi
imagesiftaryemekleriresimli5ad4306ee5698
Aromatik Tavuk Pirzola Tarifi
Malzemeleri: – 8 adet tavuk pirzola
1 cay bardağı zeytinyağı
1 tutam kuru adacayı yaprağı
1 dal taze biberiye
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Yarım cay kaşığı karabiber
Tuz
Yapılışı : 1 Marinatı (terbiye) hazırlamak icin zeytinyağını bir kaseye koyun Adacayı yapraklarını yağın icine ufalayın Biberiye yapraklarını dalından sıyırın Toz biber, karabiber ve tuzu ekleyip hepsini guzelce karıştırın
2, Tavuk pirzolaları kemiğinden tutup etli kısımların her iki tarafını karışıma bulayın Etleri bir tabağa dizip uzerini folyo ile kapatın 2 saat kadar
Resimli İftar Yemekleri
İftar yemekleri Tarifleri Resimli
imagesiftaryemekleriresimli5ad4306c2a604
Fırın Kebabı Tarifi
5 kişilik
Malzemeleri :1,6 kg kemikli kuzu budu
200 gr soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy)
tuz
500 gr domates (3 ‘unun kabukları soyulup, ince doğranmış), (5 orta boy)
Fırın Kebabı Tarifi
Fırın Kebabı Tarifi 5 kişilik Malzemeleri:1,6 kg kemikli kuzu budu – 200 gr soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy) tuz 500 gr domates (3 ‘unun kabukları soyulup, ince doğranmış), (5 orta boy) Yapılışı:1 Eti bir kaba koyun Soğanları, tu2u ve ince doğranmış domatesleri ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması icin domatesler eriyinceye kadar elinizle ovarak
Yapılışı: 1 Eti bir kaba koyun Soğanları, tu2u ve ince doğranmış domatesleri ekleyip, bu terbiyenin etlerle kaynaşması icin domatesler eriyinceye kadar elinizle ovarak karıştırın Kalan 2 domatesi ince ince dilimleyin
2 Fırınınızı 180°C’ye getirip ısıtın Etleri yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltıp, duzgunce yayın Uzerlerini domates dilimleri ile kaplayın Tepsiyi fırına surup domateslerin uzeri yanmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 1 saat
Kabak Ciceği Dolması
imagesiftaryemekleriresimli5ad4306d8101b
Kabak Ciceği Dolması Tarifi ve Yapılışı
Gerekli malzemeleri ; 20 adet kabak ciceği
2 kuru soğan
34 diş sarımsak
1,5 su bardağı pirinc
3 corba kaşığı cam fıstığı
3 corba kaşığı kuş uzumu
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı : 1 pirincleri bir kasede ıslatıp 20 dakika bekletin Yıkayıp suzun Soğanları soyup incecik doğrayın Sarımsakları kıyın Soğanı 2 corba kaşığı zeytinyağında tuz ve şeker ilave ederek hafifce yumuşayana kadar soteleyin Soğan, sarımsak, fıstık, ayıklanmış kuş uzumu, tuz ve baharatı pirince
Aromatik Tavuk Pirzola Tarifi
imagesiftaryemekleriresimli5ad4306ee5698
Aromatik Tavuk Pirzola Tarifi
Malzemeleri: – 8 adet tavuk pirzola
1 cay bardağı zeytinyağı
1 tutam kuru adacayı yaprağı
1 dal taze biberiye
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Yarım cay kaşığı karabiber
Tuz
Yapılışı : 1 Marinatı (terbiye) hazırlamak icin zeytinyağını bir kaseye koyun Adacayı yapraklarını yağın icine ufalayın Biberiye yapraklarını dalından sıyırın Toz biber, karabiber ve tuzu ekleyip hepsini guzelce karıştırın
2, Tavuk pirzolaları kemiğinden tutup etli kısımların her iki tarafını karışıma bulayın Etleri bir tabağa dizip uzerini folyo ile kapatın 2 saat kadar