İftar İcin Corba Ceşitleri
En Guzel İftar Corbaları Ceşitleri
imagesiftardacorbacesitleri5ad3e2325a45d
Yayla Corbası
Malzemeler:
10 bardak et suyu
yarım bardak pirinc
1,5 corba kaşığı un
1 yumurta
2 bardak yoğurt
2 corba kaşığı yağ
2 kahve kaşığı kuru nane
1 kahve kaşığı kırmızı biber
tuz
Hazırlanışı:
Pirinc ayıklanıp yıkanır Et suyunda iyice haşlanır Yoğurt, un ve yumurta carpılıp, et suyu ile sulandırılır Kaynamakta olan pirince katılıp ateş hafifletilirKuru nane serpilip, kırmızı biberli yağ gezdirilerek dokulur
Yuvarlama Corbası
Malzemeler:
350 gr yağsız dana kıyma
1 yumurta
2 corba kaşığı un
tuz, karabiber
yarım su bardağı kızartmak icin sıvı yağ
yarım su bardağı nohut
1,5 su bardağı yoğurt
yarım kahve fincanı erimiş tereyağ
yarım cay kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Nohut akşamdan ayıklanıp yıkanır ve suda bırakılır Ertesi gun 8 bardak et suyu veya su ile haşlanır Kıyma, un, tuz, karabiber ve yumurta iyice yoğrulur Nohut buyukluğunde parcalara ayrılıp ıslak avuc icinde yuvarlanırKızdırılmış sıvı yağa bırakılır ve hafif sallanarak kızartılırKızarmış kofteler, haşlanmış nohut ve suyuna ilave edilerek 10 15 dakika yavaş yavaş kaynatılır Tabaklara servis yapıldıktan sonra uzerlerine carpılmış 12 kaşık yoğurt konur ve kırmızı biberli tereyağ gezdirilir
Şehriye Corbası
imagesiftardacorbacesitleri5ad3e233afc0e
2,5 lt et suyu
100 gr tel şehriye
3 orta boy domates
yarım demet maydanoz
tuz
Hazırlanışı:
Domatesleri ortadan ikiye keserek cekirdeklerini cıkarın ve kabukları kalacak bicimde, iri rendeden gecirin Bir iki kaşık et suyunun yağından koyup ateşte yumuşatın Sonra kalan et suyunu ekleyinKaynamaya başlarken tuz ve şehriyeyi katın 10 dk sonra kıyılmış maydanoz serpip altını kapatın
Domates Corbası
imagesiftardacorbacesitleri5ad3e235157b5
Malzemeler:
5 adet domates
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
1 bardak sut
1 cay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Tencerede yağ hafifce eritin ve unu ilave edip kısık ateşte kavurun Yavaşca sutu ilave edin 1,5 litre kadar suyu da ağır ağır karışıma ilave edin ve kaynamaya bırakın Kabukları soyulmuş domatesleri blenderdan gecirin ve kaynamakta olan suya ilave edip 10 dakika kadar pişirin Ilıdıktan sonra boza kıvamına gelinceye kadar blendırdan gecirin Tuzunu ilave edip rendelenmiş kaşar peynirini uzerine serpin ve servis yapın
Mercimekli Pirinc Corbası
Malzemeler:
1 su bardağı mercimek
1 cay bardağı pirinc
1 adet soğan
1 corba kaşığı salca
6 su bardağı su veya et suyu
100 gr margarin
maydanoz
Hazırlanışı:
Margarini tecereye alıp eritin ve doğranmış soğanları kavurun Salcayı ve suyu da ekledikten sonra kaynamaya bırakın Kaynadıktan sonra yıkanmış mercimeği, pirinci ve tuzu ilave ederek pişirin Uzerini maydanoz ile susleyerek servis yapın
En Guzel İftar Corbaları Ceşitleri
imagesiftardacorbacesitleri5ad3e2325a45d
Yayla Corbası
Malzemeler:
10 bardak et suyu
yarım bardak pirinc
1,5 corba kaşığı un
1 yumurta
2 bardak yoğurt
2 corba kaşığı yağ
2 kahve kaşığı kuru nane
1 kahve kaşığı kırmızı biber
tuz
Hazırlanışı:
Pirinc ayıklanıp yıkanır Et suyunda iyice haşlanır Yoğurt, un ve yumurta carpılıp, et suyu ile sulandırılır Kaynamakta olan pirince katılıp ateş hafifletilirKuru nane serpilip, kırmızı biberli yağ gezdirilerek dokulur
Yuvarlama Corbası
Malzemeler:
350 gr yağsız dana kıyma
1 yumurta
2 corba kaşığı un
tuz, karabiber
yarım su bardağı kızartmak icin sıvı yağ
yarım su bardağı nohut
1,5 su bardağı yoğurt
yarım kahve fincanı erimiş tereyağ
yarım cay kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Nohut akşamdan ayıklanıp yıkanır ve suda bırakılır Ertesi gun 8 bardak et suyu veya su ile haşlanır Kıyma, un, tuz, karabiber ve yumurta iyice yoğrulur Nohut buyukluğunde parcalara ayrılıp ıslak avuc icinde yuvarlanırKızdırılmış sıvı yağa bırakılır ve hafif sallanarak kızartılırKızarmış kofteler, haşlanmış nohut ve suyuna ilave edilerek 10 15 dakika yavaş yavaş kaynatılır Tabaklara servis yapıldıktan sonra uzerlerine carpılmış 12 kaşık yoğurt konur ve kırmızı biberli tereyağ gezdirilir
Şehriye Corbası
imagesiftardacorbacesitleri5ad3e233afc0e
2,5 lt et suyu
100 gr tel şehriye
3 orta boy domates
yarım demet maydanoz
tuz
Hazırlanışı:
Domatesleri ortadan ikiye keserek cekirdeklerini cıkarın ve kabukları kalacak bicimde, iri rendeden gecirin Bir iki kaşık et suyunun yağından koyup ateşte yumuşatın Sonra kalan et suyunu ekleyinKaynamaya başlarken tuz ve şehriyeyi katın 10 dk sonra kıyılmış maydanoz serpip altını kapatın
Domates Corbası
imagesiftardacorbacesitleri5ad3e235157b5
Malzemeler:
5 adet domates
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
1 bardak sut
1 cay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Tencerede yağ hafifce eritin ve unu ilave edip kısık ateşte kavurun Yavaşca sutu ilave edin 1,5 litre kadar suyu da ağır ağır karışıma ilave edin ve kaynamaya bırakın Kabukları soyulmuş domatesleri blenderdan gecirin ve kaynamakta olan suya ilave edip 10 dakika kadar pişirin Ilıdıktan sonra boza kıvamına gelinceye kadar blendırdan gecirin Tuzunu ilave edip rendelenmiş kaşar peynirini uzerine serpin ve servis yapın
Mercimekli Pirinc Corbası
Malzemeler:
1 su bardağı mercimek
1 cay bardağı pirinc
1 adet soğan
1 corba kaşığı salca
6 su bardağı su veya et suyu
100 gr margarin
maydanoz
Hazırlanışı:
Margarini tecereye alıp eritin ve doğranmış soğanları kavurun Salcayı ve suyu da ekledikten sonra kaynamaya bırakın Kaynadıktan sonra yıkanmış mercimeği, pirinci ve tuzu ilave ederek pişirin Uzerini maydanoz ile susleyerek servis yapın