İğde ağacının yaprağı gri görünümlü yeşil renkte sonbahar başlarında olgunlaşır iğde çiçeği güzel koku gibi kokar sarı renkte ilkbaharda çiçeklenir İğde yaprağının üstü tüylü olup iğde ağacı dikenlidir İğde yemişi dışı sert ve sarı yendiğinde tadı mayhoştur id Gad300250Vitamin deposudur ırk aralarında çıcıcılık, cışkan, pisat olarak bilinir Dışı kabuklu içi tüylü ve hurma çekirdeğine benzeyen bir çekirdeği vardırİçindekiler : Organik asitler, Vitaminler, Flovan Glikozidler, Uçan yağ, Tanenİğdenin faydaları; ishali durdurur öksürüğe iyi kazanç vucüt direncini artırır bağırsağa faydalıdır idrar sorunlarını düzenler mide bulantısını ve kusmayı önler ağzı temizler soğuk alğınlığına iyi gelir grip önleyicidir cinselliği artırır egzamayı giderir böbrekleri çalıştırırİğde nasıl kullanılır :İğde ağacı meyvesinin yenilebileceği gibi çiçekleri suda haşlanarak çayı yapılabilir Güzel kokusu ile bahçeleri süsleyen iğde çiçeği koklanırsa zihni açar iğde çiçeği ve iğde yaprağı kaynatılarak suyu içilebilir İğde meyvesi taze olarak yada kompostosu yapılarak tüketilirİğdenin zararları : İğde meyvesi artı yenildiğinde kabızlık yaparkalorisepeticom