elektronikci
FD Üye
Igdır Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 3 kaşık tereyağ bir fıncan sıvı yağ
- 2 buçuk su bardağı toz şeker
- 2 buçuk su bardağı su
- İsteğe göre ceviz
Igdır Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unumuzu bir tepsiye alalım.
- Sütü yavaş yavaş serperek una döküp elimizle ovalayarak irmik haline getirecez. Bayağı irmik gibi olcak hazırladığımız.
- Unu 3 saat falan dinlendirecez.
- Sonra yağlarımızı bir derin tencereye koyup unumuzu yavaş yavaş katarak unumuzu kavurmaya başlayalım.
- Bir yandanda şerbetimizi koyalım. Çok kaynamayacak bir taşım kaynatın. Ve altını kapatın ocağın. Şerbet hazır.
- Unu kavurmaya devam, bayağı koyu bir renk alcak helva yağını bırakacak.
- Şerbetini yavaş yavaş topaklanmadan dökelim helvaya.
- Şerbeti çekene kadarda karıştırıp kıvamına gelince kapatalım ocağı.
- Sıcak sıcak servis yapalım cevizini de üzerine döküp tadına doyamıyacaksınız.
Afiyet olsun.
Igdır Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı