Iıspanaklı Köstebek Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 9-10 adet ıspanak yaptığı
- 1 çay bardağı süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 tane muz
- 7-8 tane çilek
Iıspanaklı Köstebek Pasta Tanımı Yapılışı
- Kreması için şeker, un ve süt yoğunlaşana kadar çırpılır.
- Yoğunlaştıktan sonra ocak kapatılır, tereyağı ve vanilya eklenir.
- Krema büsbütün soğuduktan sonra toz kremşanti eklenir ve mikserle çırpılır.
- Ispanaklar rondaya koyulur ve üzerine süt eklenerek püre elde edilir. ( 1 su bardağı püre çıkması gerekiyor. Şayet çıkmazsa tekrar süt ek edilmelidir. )
- Hamuru için yumurta ve şeker köpük olana kadar mikserle çırpılır.
- Daha sonra sıvı yağ, ıspanak püresi dökülür ve çırpılmaya devam edilir.
- En son un, kabartma tozu ve vanilya ek edilerek çırpılır.
- Yağlı kağıt serilmiş borcama dökülür.
- Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir.
- Piştikten sonra üst kısmı bıçak yardımıyla kesilir ve rondoda parçalanır.
- Kesilen kekin üzerine bir ölçü krema sürülür.
- Kremanın üzerine muz ve çilekler dilimlenir.
- Meyvelerin üzerine kalan krema dökülür ve kekin her yerine yayılır.
- En üst kata rondoda parçalanmış olan kek kırıntıları bastırılarak her yere yayılır.
- Dolapta bir gece bekletilir. İstenilen halde süslenir.