Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İkbebet (Haşlanmış İcli Kofte) Tarifi Resimli

İkbebet (Haşlanmış İcli Kofte) Tarifi Resimli
0
86

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Resimli İkbebet Tarifi
Haşlanmış İcli Kofte Nasıl yapılır
Haşlanmış icli kofte ikbebet yapılışı

Haşlanmış İcli Kofte icin gerekli malzemeler:

İc Malzemeleri:
♦ 500 gr az yağlı dana kıyma
♦ 34 tane orta boy soğan
♦ Yarım demet maydanoz
♦ Karabiber
♦ Pul biber
♦ Tuz
♦ Yarım su bardağı ceviz
Dış Malzemeleri:
♦ 500 gr koftelik (ince) bulgur
♦ 500 gr irmik
♦ Tuz
♦ Kişniş

imagesikbebethaslanmisiclikoftetarifiresimli5ad414b0ee3f2

Yapılışı:

Once ic malzemesini hazırlayın Bir tencereye 23 kaşık zeytinyağı koyup kıymayı kavurmaya başlayın Kıyma suyunu salıp cekince rendelenmiş soğanları kıymanın uzerine ekleyip kavurmaya devam edin
Soğanlar yumuşayıp kıyma iyice kavrulduktan sonra cevizi, tuz, karabiber ,pul biberi ekleyin İnce kıyılmış maydanozu da uzerine ekleyip tencereyi ocaktan alın İc malzemesini bir tabağa aktararak soğumaya bırakın
İkbebetin dışını hazırlamak icin geniş bir tepsinin icine bulguru, irmiği, tuzu ve toz halindeki kişnişi(tane kişnişi demir havanda toz haline getirebilirsiniz) koyup su ile yaklaşık 10 dakika yoğurun
Ardından 1 saat dinlendirin1 saat sonra tekrar yoğurmaya başlayın ve bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurunYoğururken bulgurun yumuşamasına ve şekil almasına yetecek miktarda su ekleyin
Bulgurun cok sert olmaması , elinize de yapışmaması gerekirBulgur uygun kıvama geldikten sonra cevizden biraz buyuk parcalara ayırın Bir parcayı hafif kapalı vaziyetteki sol avucunuza alın, tuzlu suyla ıslattığınız sağ elinizle de once bulgura yuvarlak şekil verin, ardından sağ el işaret ve orta parmağınızla ic malzemesini koyacak kadar yer acın
Bulgurlu dış malzemenin icine kıymalı ic malzemesini koyun ve sağ elinizi tuzlu suyla ıslatarak ic malzemesi ortasında kalacak şekilde kofteyi kapatın ve yassı şekil verin Tum parcalara aynı işlemi uygulayın
Derin bir tencereye su koyup kaynatın ve tuz ekleyin Kaynayan tuzlu suda kofteleri haşlayın Kofteler suyun yuzeyine cıkınca pişmiş demektir, kevgir yardımıyla alıp makarna suzgecine koyun ve sıcak olarak servis yapın



Puf noktaları:
♦ Kıymalı ic malzemesinin soğuk olmasına dikkat edin Sıcak olursa kofteniz şekil almaz ve acılır
♦ Bulgura kofte şekli verirken elinizi tuzlu suyla ıslatmayı unutmayın
♦ Şekil verme aşamasında bulgur sertleşirse istenen kıvama gelmesi icin biraz su ekleyerek 12 dakika yoğurduktan sonra şekil vermeye devam edin
♦ Haşlama suyunun tuzlu olması koftelerin pişerken acılmasını onler
♦ Haşlarken koftelerin hepsini birden suya atmayın tencerenin buyukluğune gore her seferinde 78 adet kadar kofteyi haşlayın

Alıntı
 
858,505Konular
982,665Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt