
İkea Köftesi Gravy Soslu Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için;
- 500 gram kıyma (Az yağlı kıyma)
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1, 5yemek kaşığı un
- 1 su bardağı et suyu (Bulyon da olur)
- 1 su bardağı sıcak su
- 100ml krema (1 çay bardağı)
- 2 yemek kaşığı soya sosu (Eğer soya sosunuz yoksa ekstra tuz ekleyin)
- 1 yemek kaşığı hardal
- Karabiber
İkea Köftesi Gravy Soslu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte için bütün gereçleri güzelce yoğurup elimizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde toplar elde ediyoruz.
- Akabinde buzdolabına kaldırıp en az 30 dakika dolapta bekletiyoruz.
- Daha sonra derince bir tavada sıvı yağda köfteleri hafif kızartıp tavadan alıyoruz.
- Tıpkı tavaya tereyağ ekleyip eritiyoruz akabinde unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Hardalı da ekleyip hafif karıştırdıktan sonra et suyunu ve suyu azar azar ek edip ve tıpkı anda karıştırıyoruz.
- Soya sosunu ve karabiberi de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- En son kremayı ekliyoruz. 1-2 dakika bu biçimde pişirdikten sonra köfteleri ek edip 10 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- İster patates püresi ister makarna ile servis edebilirsiniz afiyet olsun
.