bilgisayarci
FD Üye

İki Farklı Çeşit Tavuklu Ve Sucuklu Pizza Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 ortaboy domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karışık salça
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- Yarım tavuk göğsü
- Yarım paket mantar
- 1 büyük soğan
- Hafif tuz
- Yarım sucuk
- 4 adet sosis
- 2 kalın dilim salam
- Yarım paket mantar
- 1 küçük kase mısır
- Hafif tuz
- 1 yumurta sarısı
İki Başka Çeşit Tavuklu Ve Sucuklu Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hamuru yapmaya başlayalım. Geniş bir kabının içine unu ekleyip içini açıp başka materyalleri az az ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
- Yorduğumuz hamuru üstünü kapatıp 1 saat mayalandırmaya bekletelim.
- Sosu için küçük bir tencereye domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayıp atalım.
- İçine sıvı yağ ve sarımsağı ekleyelim salçayı ekleyelim.
- Tuz ve kekik ekleyip karıştıralım kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar kaynatalım.
- Bilendır ile püre haline getirelim.
- Tavuklu pizza için tavuk göğsünü çok küçük doğrayıp tencereye koyalım suyunu çekene kadar pişirelim.
- Mantarları soğanları ince ince doğrayalım.
- Sucuklu pizza için sucuk salam sosis mantar ince ince doğrayalım.
- Mayalanan hamuru tezgahın üzerine koyup eşit iki modüle bölelim.
- Her iki parçayı da oklava ile unlayıp açalım.
- Domatesli harçtan her ikisine de eşit biçimde dağıtalım.
- Tavuklu için evvel mantarları tavukları en son soğanları dizelim hafif tuz üstüne serp kenarlarına yumurta sarısı sürelim 200°’de kızarmış fırına koyalım.
- Sucuklu için evvel salam sosis mantar en son sucukları dizelim mısırları serpelim hafif tuz kenarlarına yumurta sarısı sürelim.
- Tavuklu pizza kızardıktan sonra sucukları atalım oda kızarana kadar pişirelim afiyet olsun….