Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İki Çeşit Kek

İki Çeşit Kek
0
47

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
iki-cesit-kek.jpg

İki Çeşit Kek Tanımı İçin Materyaller

• 4 adet yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 su bardağı un

İki Çeşit Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birebir hamurla iki çeşit kek yapabileceğiniz, pratik bir tanımdır. Ben bu tanımı yapıp, keki dolaba koydum. Öncelikle 4 yumurtayı, 2 su bardağı şekeri, 2 su bardağı sütü, 1 paket vanilyayı, 1 paket hamur kabartma tozunu ve 2 su bardağı unu ek edip, güzelce çırpın.
  2. Baton kek kalıbınızı ya da uygun bir kabınızı yağlayıp, sade harcın yarısı kalacak halde boşaltın.
  3. Çırpma kabınızda kalan harca 1 su bardağı unu ve 2 tepeleme yemek kaşığı kakaoyu ekleyin ve çırpın, harcınızı yağladığınız öbür bir kalıba dökün.
  4. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında farklı başka pişirin (Ben fotoğraf çekmek için yanyana koydum)
  5. Yoğunlukları farklı olduğu için bir arada pişemezler. Denetimli pişirmelisiniz.
  6. Sıcaklığı geçen keklerinizi saklama kabında saklayabilirsiniz.
  7. Buzluğa atmak isterseniz, yağlı kağıda dilimlemeden ve ılıkken sarıp, atın. Afiyet olsun.

Similar threads

İki Renkli Çikolatalı Kek Tanımı İçin Materyaller 3 yumurta (Küçükse 4)1 su bardağı toz şeker1 su bardağı süt3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ1 tepeleme yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1 paket kabartma tozu2,5 su b. un2 paket kare çikolatakalıbı yağlamak için tereyağı yahut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Cap Kek (2 Çeşit) Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı süt1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ2 yemek kaşığı kakao (silme)1 paket vanilya1 paket kabartma tozu2 su bardağı un (silme)Vişne reçeli tanesi Üzerine; Damla çikolata (200 ml benim su bardağı ölçüm)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Çok Kolay Sütsüz Kek Tanımı İçin Materyaller 3 yumurta1 su bardağı şeker1 çay bardağı su1 çay bardağı sıvı yağ6 yemek kaşığı tepeleme un1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaİsteğe nazaran kakao, ceviz, badem, fıstık, havuç, portakal suyu ve rendesi koyabilirsiniz Çok Kolay Sütsüz Kek Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Binbir Çeşit Kek Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yumurta (büyükse 3)1 su bardağı tahin1,5 su bardağı şeker1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt1 su bardağı cevizİsteğe bağlı içine 1 avuç kuru üzüm ve incir ekleyebilirsinizAldığı kadar un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya Binbir Çeşit Kek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Islak Kek (Dikdörtgen Borcam) Tanımı İçin Materyaller Kek için ; 4 adet yumurta1,5 su bardağı toz şeker1,5 su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağ2 su bardağı un3 yemek kaşığı kakao (tepeleme)2 paket kabartma tozu2 paket vanilya Sosu için: 2 su bardağı süt1 su bardağı toz şeker3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,497Konular
982,566Mesajlar
30,315Kullanıcılar
morfinxxSon üye
Üst Alt