
İki Dakikada En Sert Yumurta Beyazı Ve Püf Noktaları Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta akı
- 1 çay kaşığının ucuyla tuz
- 1 mikser ve çırpma teli
İki Dakikada En Sert Yumurta Beyazı Ve Püf Noktaları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yumurta beyazlarını sarılarından ayıralım.
- Hiç sarı kalmayacak halde bir damla dahi olsa yumurta beyazı mızın kıvamı tutmaz.
- Yumurta beyazımızı cam kuru kaba alalım.
- Bir fiske tuzunu koyup.
- Dolabın buzluk kısmında yirmi dakika kadar. Bekletelim.
- Benim yumurta beyazlarım hafifçe buz tutmuştu onu için daha çabuk olur.
- Mikserin yavaş ayarı ile başlayıp 1 dakika sonra süratli ayarına geçelim o esnada yumurta beyazı mız tutmuş olacaktır.
- Mikser imiz yoksa çırpıcı ile de olur fakat biraz müddeti uzar.
- Katılaşan ve tutan yumurta ve beyazımızı istediğimiz pastalarımız ve keklerimiz de kullanabiliriz.
- Yumurta ve beyazımızı çok bekletmeden ve dolaba tekrar koymadan çabucak kullanmamız daha yeterli olur. Yoksa sulanma yapar deneyenlere şimdiden kolay gelsin.
İki Dakikada En Sert Yumurta Beyazı Ve Püf Noktaları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı