Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İki Ekmek Eksik..

İki Ekmek Eksik..
0
122

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Bir gün iki kişi, Râbiatül Adeviyye'yi ziyârete geldiler ikisi de açtı Yemeği helâldirdiye içlerinden yemek yemek geçti O anda kapıya biri gelerek, Allah rızâsı için bir şeyler istedi Râbia hazretleri evdeki iki ekmeğini buna verdi Gelen sevinerek gitti Bir saat kadar sonra bir kişi kucağında bir yığın ekmekle geldi Râbia hazretleri ekmekleri saydı On sekiz ekmek vardı Dedi ki:
Ekmekler yirmi olsa gerektir

Ekmeği getiren, ikisini saklamıştı çıkarıp iki ekmeği de verdi Oradakiler hayretle sordular
Bu ne sırdır? Biz senin ekmeğini yemeye gelmiştik önümüze koyacağın ekmekleri kapıya gelene verdin Ardından ekmek geldi Eksik olduğunu söyledin

Cevâbında şöyle buyurdu:

Siz ikiniz gelince karnınızın aç olduğunu anladım önünüze koyacağım o iki ekmeği kapıya gelene verdim Allahü teâlâdan bu ekmeklerin misâfirlerin karnını doyuramayacağını, bunun için bir yerine on vermesini istedim çünkü Allahü teâlâ Kur'ânı kerîmde (En'âm sûresi 160 ayeti kerîmesinde) bire on vereceğini bildiriyor Ben O'nun bu vâdine güvendim iki ekmek yerine yirmi ekmek geleceğini bildiğim için de ekmeklerin noksan olduğunu söyledim

Similar threads

Tâbiînden ve hanım velîlerin büyüklerindendir Doğum târihi bilinmemektedir 752 (H 135) yılında Kudüs civârında vefât etti Babası İsmâil'in üç kızı vardı Bir tane daha doğunca adını Râbia (dördüncü) koydu Babası çok fakir olduğundan Râbia doğduğu gece evde ihtiyaç olan şeylerden hiçbiri yoktu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Ekmekle İlgili Dini Hikayeler Ekmekle İlgili Hikayeler Ekmek Hikayeleri İki Ekmek Eksik Bir gun iki kişi, Rabiatul Adeviyye’yi ziyarete geldiler İkisi de actı “Yemeği helaldir diye iclerinden yemek yemek gecti O anda kapıya biri gelerek, Allah rızası icin bir şeyler istedi Rabia...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
EBÛ ALİ DEKKÂK HAYATI Büyük velîlerden İsmi Hasan bin Muhammed, künyesi Ebû Ali Dekkâk'tır Nişâbur'da doğdu Doğum târihi bilinmemektedir 1014 (H405) senesi Zilkâde ayında Nişabur'da vefât etti Zamânındaki çoğu âlim ve evliyânın ders ve sohbetlerinde bulundu Fıkıh, tefsîr, hadîs ve başka...
Cevaplar
0
Görüntüleme
188
Abdülvehhab Mütteki hayatı Abdülvehhab Mütteki hakkında veri Abdülvehhab Mütteki, Mendev'de doğdu Doğum târihi bilinmemektedir Hindistan'da yetişen meşhûr velîlerden 1592 (H1000) senesinden daha sonra Mekke'de vefât etmiştir Mekke yakınlarındaki Ma'lâh kabristanına defnedildi Babası Şeyh...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Ahmed Kihtû hayatı Ahmed Kihtû hakkında veri Ahmed Kihtû Dehli'de doğduHindistan'ın büyük velîlerinden Doğum târihi bilinmemektedir 1445 (H 849) senesinde vefât etti Çocukluğu Dehli'de geçti Çocuklarla oynarken, büyük bir kasırga onu alıp Ecmîr yakınlarında Kihtû köyüne bıraktı Orada Bâbâ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
858,506Konular
983,058Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt