İki Farklı Sos İle Cheseecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için
- 3 paket burçak bisküvi
- 100 gram tereyağ
- 600 gram labne
- 1 paket krema
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet vanilya
- 1 adet limon suyu
- 1.5 su bardağı su
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 200 gram çilek (Dondurulmuş kullandım)
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
İki Farklı Sos İle Cheseecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tabanı için bisküvileri robottan çekip eritilmiş tereyağ ile karıştırın.
- Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba döküp güzelce bastırarak düzeltelim.
- Krema hazırlanana kadar dolapta dinlendir.
- Krema için labne ve şekeri güzelce mikserle çırpalım homojen bir kıvam alınca kremayı ekleyip tekrar çırpalım.
- Yumurtaları teker teker ekleyip her birini mikserle karışıma güzelce yedirelim.
- En son un nişasta vanilya ekleyip tekrar çırpalım.
- Dolapta dinlendirdiğimiz Bisküvilerin üzerine karışımımızı dökün.
- Daha sonra fırın tepsisine yerleştirin ister fırın tepsinin içine ister ısıya dayanıklı bir kabın içine su koyup fırına verin bu işlem cheesecakekin çatlamaması için önemlidir.
- 160 °fırında 45 dk kadar pişirin 45 dk sonunda kalbinizi salladığınızda kenarlar oynamıyorsa ortası jöle gibi ise cheseecakeniz olmuş demektir.
- Daha sonra fırını kapatıp ağzını birazcık açarak 1 saat fırında beklettim.
- Öncelikle limon sosu için bir adet limon suyu şeker zerdeçal, nişasta, limon kabuğu rendesi ve 1.5 su bardağı suyu tencereye alalım.
- Kaynayıp kıvam alana kadar pişirin kaynayıp kıvam aldıktan 2-3 dk sonra ocaktan alın ve ılımaya bırakın
- Çilek sosu için dondurulmuş çilek ,şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakı.
- Kaynadıktan sonra bledrla pürüzsüz bir sos elde edin tekrar ocağın üstüne alın.
- 2 yemek kaşığı nişastayı çok az su ile açtıktan sonra çilek sosuna ilave edin istediğiniz kıvama gelene kadar karıştırın ve ocaktan alıp ılımaya bırakın.
- Fırından çıkardığım oda sıcaklığındaki chescakenin üzerine ılımış sosları döküp güzelce düzeltin ve dolapta 1 gece dinlendirin.
- Ertesi gün dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
- Biz çok sevdik aşırı lezzetli bir tarif mutlaka deneyin.
- Kullanacağınız malzemeler mutlaka oda ısısında olmalıdır.
- Fırına bir kabın içerisinde sıcak su koymayı unutmayın bu işlem chescakekin çatlamaması için önemlidir.
- Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt sermeyi unutmayın. Ayrıca altını ve etrafını folyo ile kaplayın
- Chescakekin kızarmaması yanmaması için önemlidir
- 45 dk pişirdikten sonra fırını kapatıp fırın kapağını biraz aralıklı bırakın.
- 1 saat bu şekilde bekletin.Deneyecek olanlara afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.