Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İki Farklı Sos İle Cheseecake

İki Farklı Sos İle Cheseecake
0
42

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
iki-farkli-sos-ile-chescake.jpg

İki Farklı Sos İle Cheseecake Tarifi İçin Malzemeler


Tabanı için
  • 3 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağ
Kreması için
  • 600 gram labne
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet vanilya
Limon sosu
  • 1 adet limon suyu
  • 1.5 su bardağı su
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım limon kabuğu rendesi
Çilek sosu
  • 200 gram çilek (Dondurulmuş kullandım)
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta

İki Farklı Sos İle Cheseecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tabanı için bisküvileri robottan çekip eritilmiş tereyağ ile karıştırın.
  2. Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba döküp güzelce bastırarak düzeltelim.
  3. Krema hazırlanana kadar dolapta dinlendir.
  4. Krema için labne ve şekeri güzelce mikserle çırpalım homojen bir kıvam alınca kremayı ekleyip tekrar çırpalım.
  5. Yumurtaları teker teker ekleyip her birini mikserle karışıma güzelce yedirelim.
  6. En son un nişasta vanilya ekleyip tekrar çırpalım.
  7. Dolapta dinlendirdiğimiz Bisküvilerin üzerine karışımımızı dökün.
  8. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirin ister fırın tepsinin içine ister ısıya dayanıklı bir kabın içine su koyup fırına verin bu işlem cheesecakekin çatlamaması için önemlidir.
  9. 160 °fırında 45 dk kadar pişirin 45 dk sonunda kalbinizi salladığınızda kenarlar oynamıyorsa ortası jöle gibi ise cheseecakeniz olmuş demektir.
  10. Daha sonra fırını kapatıp ağzını birazcık açarak 1 saat fırında beklettim.
  11. Öncelikle limon sosu için bir adet limon suyu şeker zerdeçal, nişasta, limon kabuğu rendesi ve 1.5 su bardağı suyu tencereye alalım.
  12. Kaynayıp kıvam alana kadar pişirin kaynayıp kıvam aldıktan 2-3 dk sonra ocaktan alın ve ılımaya bırakın
  13. Çilek sosu için dondurulmuş çilek ,şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakı.
  14. Kaynadıktan sonra bledrla pürüzsüz bir sos elde edin tekrar ocağın üstüne alın.
  15. 2 yemek kaşığı nişastayı çok az su ile açtıktan sonra çilek sosuna ilave edin istediğiniz kıvama gelene kadar karıştırın ve ocaktan alıp ılımaya bırakın.
  16. Fırından çıkardığım oda sıcaklığındaki chescakenin üzerine ılımış sosları döküp güzelce düzeltin ve dolapta 1 gece dinlendirin.
  17. Ertesi gün dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
  18. Biz çok sevdik aşırı lezzetli bir tarif mutlaka deneyin.
Püf noktaları.
  • Kullanacağınız malzemeler mutlaka oda ısısında olmalıdır.
  • Fırına bir kabın içerisinde sıcak su koymayı unutmayın bu işlem chescakekin çatlamaması için önemlidir.
  • Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt sermeyi unutmayın. Ayrıca altını ve etrafını folyo ile kaplayın
  • Chescakekin kızarmaması yanmaması için önemlidir
  • 45 dk pişirdikten sonra fırını kapatıp fırın kapağını biraz aralıklı bırakın.
  • 1 saat bu şekilde bekletin.Deneyecek olanlara afiyet olsun
İki Farklı Sos İle Cheseecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt