
İki Lezzet Bir Arada Yalancı Tavuk Göğsü Ve Supangle Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 125gram tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yumurta sarısı
- 60 gram biter çikolata
- 1 çay kaşığı soğuk su
İki Lezzet Bir Arada Yalancı Tavuk Göğsü Ve Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tavuk göğsü ile başlıyoruz. Tenceremizi tereyağımızı alalım ve eritelim. Daha sonra unumuzu ilave edelim ve unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Daha sonra sütümüzü ilave edelim ve karıştıralım süt ısınmaya başladığı an şekerimizi ilave edelim ve kısık ateşte pişirelim.
- Koyu kıvam almaya başladığında vanilya şekerimizi ilave edelim ve iyice koyulaşana kadar pişirelim.
- Tavuk göğsümüz hazır. Şimdi kupalarımıza alalım yarısına kadar. Oda sıcaklığına gelene kadar bekleyelim ve daha sonra buzdolabına alalım.
- Şimdi supangle hazırlayalım. Tenceremize çikolata ve soğuk su hariç tüm malzemeleri ilave edelim ve karıştıralım.
- Şimdi ocağımıza tenceremizi alalım ve koyu bir kıvam alana kadar orta derece ateşte pişirelim.
- Koyu kıvam aldıktan sonra çikolatamızı ilave edelim ve ocaktan alalım.
- Yaklaşık 5 dk kadar soğuduktan sonra soğuk suyumuzu ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
- Buzdolabındaki tavuk göğsümüzü alalım ve üzerine supanglemizden dökelim ve tekrar buzdolabında yaklaşık 1/2 saat kadar bekletelim. Üzerini istediğiniz gibi süsleyelim.