bilgisayarci
FD Üye
(İki Lezzet Bir Tepside) Kıymalı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 400 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- 3 adet yumurta
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 şişe maden suyu (sade)
- Karabiber
- Tuz
- Çörekotu
- Susam
- Sos malzemeleri
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu (Sade)
- Çörekotu
- Susam
(İki Lezzet Bir Tepside) Kıymalı Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavaya bir miktar sıvı yağ koyun( çok olmasın kıyma yağlı değilse sorun yok fakat yağlı ise kıymanız az yağ koymakta yarar var aksi takdir de böreğiniz yağlı olacaktır)soğanı kıyma ile kavurun.
- Kavrulan kıymaya tuz, karabiber ve maydanozu ilave edin ocağın altını kapatın sıcağının gitmesi için kenarda bekletin.
- Bu ara da bir kabın içinde sos malzemesini hazırlayın.
- Şimdi börek yapımına geçebiliriz.
- Fırın tepsisinin altına yağlı kağıt serin bir adet tam yufkayı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde koyun bir miktar sostan üzerine gezdirin sadece en alt kat için bu gerekli.
- Diğer yufkaları çok küçük olmayacak şekilde kopartın sosun içine batırarak tepsiye dizin.
- Ara katına tepsinin yarısına kıymalı diğer yarısına peynirli içten koyup (İstediğiniz bir peynir de kullanabilirsiniz ben beyaz peynir lor ve kaşar peyniri kullandım)geri kalan yufkaları da sosa batırıp bitene kadar bu işleme devam edin.
- Tepsinin kenarlarından taşan yufkaları da tepsinin içine kapatın kalan sosu da üzerine döküp dilimleyin.
- Dilimlediğiniz böreklerin üzerine çörek otu susam serpin ve 200 derecede kontrollü pişirin her fırın değişkenlik gösterebilir. Afiyet olsun ????????.